BALIKESİR'in Burhaniye ilcesinde Sabri ve Aydan Aydınlıgil cifti, torunlarına organik yumurta yedirmek icin 3 yıl once cıktıkları yolda, ciftlik sahibi oldu. 5 tavukla işe başlayan cift, tavukların yanında yuzlerce kaz ve ordeğin de bulunduğu bir ciftliğin sahibi oldu.
Burhaniye'de Sabri Aydınlıgil ile eşi Aydan Aydınlıgil, torunlarına organik yumurta yedirmek icin Hacıahmet Mahallesi kırsalında 5 tavuk ile organik yumurta uretimine başladı. Zamanla tavukların sayısını artıran cift, komşularına da organik yumurta satmaya başladı. Cift, gecen yıl da kaz beslemeye başladı. Tavukların yanı sıra, kaz ve ordek yumurtasının da uretildiği ciftlik, kısa surede ilgi odağı oldu. 2 cocuk ve 2 torun sahibi Aydınlıgil cifti, hayvanlara gozu gibi bakarken, pandemi doneminde de can sıkıntısı yaşamadı. Eşinin kendisine buyuk destek verdiğini anlatan Aydan Aydınlığil, işi buyuterek en azından 2- 3 kadına da iş vermek istediğini soyledi.
'PANDEMİ DONEMİNDE İYİ GELDİ'Zeytin ağaclarının arasındaki ciftlikte şimdilerde kaz ve ordek sesleri yankılanıyor. İşini cok sevdiğini anlatan Aydan Aydınlıgil, "Torunlarımız organik yumurta yesin diye, cıktığımız bu yolda, tum evlere, evlerdeki tum cocuklara organik yumurta vermek istiyoruz. Tavuk işi devam ederken, eşime kaz ciftliği kurmak istediğimi soyledim. O da kabul etti. Şu anda kaz ciftliğimizi de kurduk. Cok da talep var kaza. Ama bunu ilerletmek, ilerlerken de en azından 2- 3 kadına destek olmak istiyorum. Burada onlara iş vermek istiyorum. Bu pandemi doneminde burası bize cok iyi geldi. Pandemiyi hic anlamadık. Cocukları, herkesi buraya bekliyoruz. Doğayla, toprakla tanışsın istiyoruz. Kendileri beslesinler, yumurtaları kendileri toplasınlar istiyoruz. Kaz sadece Kars'ta değil, Burhaniye'de de yetiştirilir, bakılır. Burhaniye'de bir kaz citliği var artık. Gelip, kazları yerinde gorup, alabilirsiniz. Biz size onları temizlenmiş olarak veriyoruz" dedi.Hayvanları sevdiğini soyleyen Sabri Aydınlıgil ise şunları soyledi: "Cocukluğumdan beri kaz, ordek gibi kanatlı hayvanlara karşı bir zaafım vardı. Hayvan yetiştirmeyi cok istiyordum. Ama amatorce idi. Şimdi eşimle beraber yarı profesyonel uretim yapmaya gayret ediyoruz. Butun dostları ve dışarıdan gelen konukları, ciftlikte ağırlamak bizim icin şereftir. Kendileri toprakla tanışsın. Kazları seyretsinler. Amacımız bu pandemi doneminde biraz faydalı olabilmek" diye konuştu.