ESKİŞEHİR'de fitness antrenorluğu yapan Tilbe Meyra Ezim (23), eylul ayında yapılması planlanan bikini fitness yarışmasına ac kalarak hazırlanıyor. Pandemi dolayısıyla daha once ertelenen yarışmanın Turkiye'de fazla bilinmediğine dikkat ceken Ezim, "Estetik cok onemli. Vucut geliştirme sporuna gore hafif idmanlar yapıyoruz. Fakat beslenme şartlarımız cok zor. Ac kalıyoruz ve duşuk kalorili gıdalarla besleniyoruz. Yarışma doğru beslenme kurallarına gore yapılıyor" diyor.
Eskişehir'de yaşayan fitness antrenoru ve aynı zamanda profesyonel sporcu olan Tilbe Meyra Ezim, Turkiye Vucut Geliştirme Fitness ve Bilek Gureşi Federasyonu tarafından eylul ayında duzenlenecek olan bikini fitness yarışmasına hazırlanıyor. Gecen yıl pandemi nedeniyle eylul ayında yapılması gereken yarışmanın iptal olması nedeniyle katılamadığını soyleyen Ezim, "Bu yarışma Mart ve Eylul aylarında olmak uzere yılda 2 kez duzenleniyor. Ben vucut geliştirme kategorisinde değil, bikini fitness kategorisinde yarışacağım. Pandemi nedeniyle yarışmanın mart ayında yapılamayacağını duşunuyorum. Yapılsa dahi kendi sağlığım icin de eylul ayındaki yarışmaya katılmaya karar verdim. Bikini fitness, cok fazla kas kutlesi koymadan, daha sade, bikini vucudu dediğimiz bir vucut ortaya koymak. Hakemler tarafından verilen puanlarla milli takıma seciliyoruz. Hedefim, milli takıma secilip, ulkemi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek" dedi.
'YARIŞMALARA AC KALARAK HAZIRLANIYORUZ'
Yarışma icin yapılan antrenmanların yanı sıra beslenmenin de cok onemli olduğunu belirten Ezim, spor salonunda calışmalarını surdurduğunu soyledi. Yarışma icin cok fazla ac kalıp cok az kalorilerle beslendiğini anlatan Ezim, "Ben bu spora 8 yıl once başladım. Tabii ki daha once bu kadar ağır sporlarla değil, daha hafif olan pilates, stretching ve koşularla başladım. Sonra bu bir aşka donuştu. Yaklaşık 2 yıldır yarışmayı duşunuyordum ama kendime guvenemiyordum. Gecen yıl bir arkadaşımın yarışmaya katılmasıyla boyle bir atılımda bulundum ve antrenmanlara başladım. Antrenmanlarımız biraz ağır. Vucut geliştirme sporuna gore biraz daha hafif idmanlar yapıyoruz ama beslenmelerimiz cok sert. Cok fazla ac kalıyoruz ve cok az kalorilerle besleniyoruz. Yarışma hazırlığının tamamı beslenme diyebilirim" şeklinde konuştu.
'BU SPORA TURKİYE'DE FAZLA ONEM VERİLMİYOR'
Bikini fitness yarışmalarında kadınların bel inceliğinden duruşuna kadar bir cok ozelliğe dikkat edildiğini belirten Tilbe Meyra Ezim, "Turkiye'de bu spora cok fazla onem verilmiyor. Yarışma olarak da baktığınız zaman da daha ozenilen yarışmaların yurt dışında yapıldığını goruyoruz. Ama yavaş yavaş bunun duzeleceğine inanıyorum. Gencler daha fazla katıldıkca ulkenin ufku da genişleyecektir. Yarışmalarda tamamen estetiğe dikkat ediliyor. Kadınlarda ozellikle bel inceliğine ve kalcaya dikkat edilir. Vucut geliştirme kategorisindeki arkadaşlarımız da daha cok omuz, sırt ve bacak genişliğine dikkat edilir. Onların bikinileri biraz daha farklıdır. Vucutlarında gostermek istedikleri yerler daha cok acıktır. Wellness dediğimiz bir bolum daha var onda da iri olmalısınız. Anatomik olarak da bacak ve kalca kısmınızın geniş olması gerekir. Zaten vucut yapınıza gore kategorilere ayrılır ve ona gore yarışmaya girilir" dedi. BİKİNİ FİTNESS NEDİR?
Feminen goruntuyu koruyarak kasları geliştirmenin amaclandığı bir spor dalı olan Bikini Fitness'ta, puan verilirken duruş, kendine guven, yuz ifadesi ve bedenini en iyi şekilde sunmanın kriterlerini goz onunde bulunduruluyor.