DİYARBAKIR'da, 'engelliler derneği' adı altında acılan, 9 kez baskın yapılan ve alkollu eğlence mekanı olduğu ortaya cıkan yere, engelli dernekleri adına bir araya gelen grup, yaptıkları ortak acıklama ile tepki gosterdi. 9 engelli derneğinin yetkilileri, engellilerin adının boyle olaylarda kullanılmaması cağrısında bulundu. Altı Nokta Korler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Akif Karakaş, bu olayın kentte aktif hizmet veren engelli dernekleri ve engelliler tarafından tepki ve buyuk uzuntu ile karşılandığını vurguladı.
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilcesinde 13 Ocak gunu 'engelliler derneği' adı altında faaliyet gosterdiği belirlenen ve alkollu eğlence mekanı olduğu ortaya cıkan, daha once 9 kez yapılan baskının ardından kapatılan yer, engellilerin tepkisini topladı. Kentte faaliyet yuruten Ortopedik Engelliler Gucu Spor Kulubu Derneği Başkanı Nizamettin Karacam, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Guler İnal, Altı Nokta Korler Derneği Başkanı Akif Karakaş, Umut Var Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Levent Baykara, Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulubu Başkanı Mehmet Emin Erdoğan, Yeniden Yaşam Kanserle Mucadele Derneği Başkanı Şukru Abay, Bedensel Engelliler Genclik ve Spor Kulubu Derneği Başkanı Erol Taş, Bedensel Engelliler Spor Kulup Başkanı Faruk Ozmez ve GAP Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım bir araya gelerek yaptıkları ortak acıklamayla tepkilerini dile getirdi.

'BU OLAYIN TUM ENGELLİLERE MAL EDİLMEMESİNİ İSTİYORUZ'Altı Nokta Korler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Akif Karakaş, bu olayın Diyarbakır'da aktif hizmet veren engelli dernekleri ve engelliler tarafından tepki ve buyuk uzuntu ile karşılandığını soyledi. Olayın engellilere mal edilmemesi gerektiğini anlatan Karataş, "Sozde engelli derneği adı altında emniyet tarafından basılan, ickili eğlence ve nahoş bir olayı oğrendik. Bu olay Diyarbakır'da aktif hizmet veren biz engelli dernekleri ve engellilerce son derece tepkiyle ve buyuk bir uzuntuyle karşılandı. Bizler oncellikle bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu olayın kesinlikle tum engellilere mal edilmemesini istiyoruz. Sozde engelliler derneği adı altında icki, alem ve benzeri turu etkinlikler yapılması bizler tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Bunun tum engellilere mal edilmemesini istiyoruz. Bizlerin burada tek amacı engelli vatandaşlara eğitim, istihdam, sosyal ve sportif alanda hedeflerine ulaşabilmeleri icin calışmalar yurutmektir. Kıt kanaat imkanlarla biz bu hizmetleri sunarken birileri cıkıp da soz engelli derneği adı altında icki, alem ve benzeri etkinlikler yaparak bizleri kesinlikle zan altında bırakmaya hakları yoktur. 7 kişiyi bir araya getiren dernek kurabiliyor. Buradan ilgili makamlara sesleniyoruz, lutfen bunun denetimini artırın. Her onune gelen dernek acmasın. Biz bunu yıllardır goruyoruz, kapı kapı gezip sozde engellilere yardım adı altında para toplayan dernekler ve gruplar var. İşte bu da bunun acık bir gostergesidir. Ben ve tum derneklerin başkanları arkadaşlarım bu olayın takipcisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. İlgili makamları goreve davet ediyorum" diye konuştu.'CEZALANDIRILMALARINI İSTİYORUZ'Yeniden Yaşam Kanserle Mucadele Derneği Başkanı Şukru Abay ise bu derneklerin isimlerini kullanarak sahada, evlerde ve kahvehanelerde gezip kanser hastaları ve engelliler adına para topladıklarını anlatarak, bunu yapanların cezalandırılmasını istedi. Abay, "Bu kendini bilmez insanlar bizlerin ismini, derneklerimizin ismini kullanarak halkı dolandırmaktadırlar. Biz defalarca bunu dile getirdik. Hatta bu konuda ben mahkemelik bile oldum. Hukukumuz bu konuda duyarlı davrandı ve beraat ettim. Ama biz bunu cok şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Yetkilileri goreve davet ediyoruz. Ne olursunuz yalvarıyoruz. Bizi rencide eden, bizim ismimizi, mağduriyetimizi ve acılarımızı kullanarak halkımızı dolandıran bu canavarların uzerine gidilmesidir. Bu kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.Zihinsel Engelliler Derneği Guler İnal da, dernek adı altında bu yapılan olayı kınadıklarını ifade etti. İnal, boyle bir şeyin engelliler adına yapılması kendilerini mağdur duruma duşurduğunu aktardı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Burak EMEK