Cocuktan ailesine notlar!!!

--------------------------------------------------------------------------------

1. Beni şımartmayın. Her istediğimin yerine getirilmemesi gerektiğini cok iyi biliyorum, sadece sizi test ediyorum!
2. Bana karşı disiplinli, katı olmaktan korkmayın. Ben bunu tercih ederim, kendimi emniyette, guvende hissediyorum.
3. Kotu alışkanlıklar edinmeme musaade etmeyin. Bunların erken donemlerde teşhis edilip onlenmesi hususunda sizlere guveniyorum.
4. Olduğumdan da kucuk hissetmemi asla sağlamayın. Bu benim sadece daha da fazla aptalca hareket etmemi sağlar!
5. Elinden geliyorsa beni lutfen başka insanların onunde duzeltmeğe calışma. Eğer benimle ozel başbaşa ve yavaşca konuşursan cok daha fazla etkili olacak.
6. Hatalarımın gunah olduğunu hissettirmeğe calışma bana. Bu benim değerlerimi sarsıyor.
7. Beni olacaklardan/sonuclardan koruma. Bazen acı cekerek oğrenmem gerekiyor.
8. "Senden nefret ediyorum" dediğimde uzulme. Bazen nefret ettiğim sen değilsin; beni yonlendirmek icin kullandığın gucun.
9. Kucuk hastalıklarıma fazla uzulme. Bazen bunlarla istediğim, ihtiyacım olan ilgiyi buluyorum cevremde, sende.
10. Şikayet etme, soylenme. Soylenirsen, kendimi sanki sağırmışım gibi korumam gerekecek.
11. Kendimi arzu ettiğim kadar iyi ifade edemediğimi unutmayın. İşte bu yuzden her zaman doğru olamıyor soylediklerim, yaptıklarım.
12. Soru sorduğumda geciştirmeyin, cevabı ertelemeyin. Eğer boyle yaparsanız, artık soru sormadığımı goreceksiniz ve cevapları, istediğim bilgileri başka yerden arayacağım.
13. Tutarsız olmayın. Bu benim aklımı tamamen karıştırır ve size guvenimi kaybetmeme neden olur.
14. Korkularımın aptalca olduğunu soylemeyin. Bana korkularım korkunc şekilde gercekler ve anlamaya calışırsan beni sakinleştirebilir, guvenimi kazanmama yardımcı olabilirsin.
15. Kendinin mukemmel veya hep başarılı olduğunu bana devamlı soyleme, hatırlatma bile. Cunku senin bunların hicbiri olmadığını anladığımda bu bana cok buyuk şok olur.
16. Benden ozur dilemenin senin asla yapmayacağın bir iş olduğunu sakın duşunme. Durustce ozur dilemen benim sana surpriz ve beklenmedik şekilde yakınlaşmamı, ısınmamı sağlayacak.
17. Denemeyi, yeni şeyleri oğrenmeyi, anlamayı, keşfetmeyi cok sevdiğimi asla unutma. Onsuz olamam, alış.
18. Ne kadar cabuk buyuduğumu unutma. Bana ayak uydurman cok zor olmalı, lutfen dene.
19. Cok fazla sevgi ve anlayış olmadan buyuyup gelişemiyeceğimi lutfen unutma, ama bunları sana soylemem gerekmiyor, oyle değil mi?
20. Lutfen sağlıklı ol ve spor, egzersiz yap. Sana ihtiyacım var.