AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Osmanlı'dan bu yana oğretmenlere devletin ve milletin her zaman comert davrandığını soyledi.
Avcı, Tekirdağ Milli Eğitim Mudurluğunce duzenlenen cevrimici "Dunden Bugune Oğretmenlik" seminerinde yaptığı konuşmada, oğretmenliğin cok onemli bir meslek olduğunu belirtti.
Oğretmenliğin diğer mesleklere benzemediğini ifade eden Avcı, "Esnaf, fabrikada calışan işci, şofor sabaha evden cıkarken nereye gidiyorum diye sorduklarında işi gidiyoruz derler. Oğretmenlere sorulduğunda işe gidiyorum demezler okula gidiyorum derler. Cunku oğretmenlik başka işlere benzemez. Oğretmenlik para icin yapılan bir meslek değildir. Goreve başlayan oğretmenlerde, kıdemli oğretmenlerimizde başka meslekler secselerdi daha iyi paralar kazanırlardı ama oğretmenliği tercih ettiler." dedi.
Avcı, butun oğretmenlerin işlerini severek yapması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Oğretmenlik parasız da yapılmaz tabi ama eskiye gore oğretmelerimizin maaşları iyi ama daha iyi olabilir. Osmanlı'dan bu yana oğretmenlere devletimiz, milletimiz comert davranmıştı ve boyle davranmaya devam etmelidir. Bunun karşılığını da oğretmenlerimiz hizmetleriyle ve toplumsal saygınlıklarıyla veriyorlar. Butun dunya ulkelerinde Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Orgutu (OECD) araştırmasına gore oğretmenlere gosterilen saygı sıralamasında Turkiye ilk ucteydi. Sıralama Cin, Kore ve Turkiye şeklindeydi. Bu ulkeler oğretmenlerine ayrı bir hurmet gosteriyor."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mesut Karaduman