Galatasaray Kulubu Başkanı Mustafa Cengiz, yapılan eleştirilerin kendisini ve yonetim kurulundaki arkadaşlarını bıktırdığını soyledi.
Başkan Mustafa Cengiz; Anadolu Ajansı, Demiroren Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı muhabirlerinin GSTV'de katıldığı canlı yayında, gundeme ilişkin acıklamalarda bulundu.

Yapılan eleştirilerin kendisini ve yonetim kurulundaki arkadaşlarını bıktırdığını dile getiren Cengiz, "İki yıl ust uste şampiyon olduk, 4 kupa aldık. Altı milyon avro cezamızı odedik. Hem de ilk defa kara gectik." diye konuştu.
"Kulubu kayyum tehlikesinden kurtardık." diyen Cengiz, şunları kaydetti:
"Ben bugun varım, yarın yokum. Benim butun arkadaşlarımı bıktırdılar. Canla başla, kuruş beklemeden calışan yonetim kurulu uyelerim bıktı. Bu kadar haksız eleştiri, bu kadar komplo teorisi ben gormedim. Bu kadar ağır saldırı karşısında bıkmış durumdalar. Hepsinin sinerjisini kara delik gibi emdiler. Hastalıklara direndiğim gibi buna da direniyorum. On lezyon daha cıkmış. Hic kimse bana acımaz. Ben de yapayalnızım. Bundan da şikayet etmiyorum. Tukenene kadar mucadeleme devam edeceğim. Benden sonra gelecek olan yonetimlere de ışık veriyorum. Yarın siz bu hataları yaparsanız buraya başkan, yonetim bulamazsınız. Kimse gelmez. Her zaman şampiyon olamayabilirsiniz. Biz şanslıydık."
"Goksel Bey'le birkac defa goruştum"
Mustafa Cengiz, Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ı kendisinin yonlendirdiği şeklindeki iddialara da cevap vererek, şoyle konuştu:
"ultrAslan 'Bize kahve fincanı gosteren adamla goruşemezsiniz' demiyor mu? Ben o sozcukten sonra goruştum. Goksel Bey de durust insan. Ne goruştumse acıklamış. Ben onlara bunu yaptırsam Goksel Bey'le niye goruşeyim. Goksel Bey acıklamış. Ben Goksel Bey'le birkac defa goruştum. Kimi goruştuğum belli. Benim ne fiyat verdiğimi de tahmin edersiniz. Hayaller Van Persie, gercekler tam tersi. Toplam 38 milyon avro. Bunlara girmeyelim, pazarlık safhasındayız. 'Ya transfer ya istifa' diyorlar. Boyle bir şey olur mu ya? Ben 7 donemde 41 futbolcu transfer etmişim, hala doymamışsın dipsiz kara delik gibi. Benim futbolcularım Turkiye'nin en değerli futbolcuları. Bir saattir Fatih hocayla konuşuyoruz. ultrAslan'ı ben yonlendiriyormuşum. 'Ya transfer ya istifa' diyorlar bana. Gecen hafta da yapılmış yonetim aleyhine."
Harcama limitlerinde gunluk kurun yerine eski kurun esas alınması gerektiğini aktaran Cengiz, şunları soyledi:
"Millet yazıyor, '500 milyon yetki var harcasana' diye. O bizim toplam limitimiz. Bunun icine ucret giderlerini, futbolculara odenen bonservis, maaşları koyduğunuzda verin rakamları Turkiye Futbol Federasyonuna dedim. 'Mahrem, veremeyiz.' dediler. 'Mahremse ben acıklıyorum.' dedim. Artıda olan iki kulup var. Biri benim, diğeri de Trabzonspor. Ben acıklıyorum, 9,8 milyon lira harcama limitim var. 'Bunu artırın.' dedik. Kur yenilemesi yapıldı. Bugunku kura getirdiler, topu da bankaların ustune attılar. Etiket acacaksanız, 'Harcamaları gunluk kurdan değil, 8'den yapın.' deyin. Sekizden yaparsanız 26 milyon liraya cıkıyorum. Yapıyorsanız bunun calışmasını yapın."
"Galatasaray'ın geleceğini karartmam"
Galatasaray'ın geleceğini karartmayacağını soyleyen sarı-kırmızılı kulubun başkanı, "Galatasaray dunyanın en itibarlı kuluplerinden. Yazarım cekleri mayıs sonrasına, gelecek yıla faiz farkını da ekleyerek hepsini alırım. İrfan'ı da diğerlerini de. Sonra da 'Hadi eyvallah.' der, giderim. Buna engel olacak bir guc yok ama beni gebertseniz bunu yapmam. Ben Galatasaray'ın geleceğini karartmam. 'Aferin başkan.' dedirtmem. Bana istedikleri kadar 'Beceriksiz.' desinler. Ben bu konuda beceriksizim. Bunu benden beklemeyin. Hocamızla da konuştuk. Acıkca 'Oldu oldu, olmadı bu kadroyla da yine şampiyon oluruz.' diyor hocamız. Bir noktaya geliriz sonraki yonetimler transfer yapar. Hocamızın dediği isimlerle ilgili calışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.
"Benim 3 yıla daha ihtiyacım var"
Goreve geldikleri gunden bu yana yaptıkları transferlerin bilancolarını gosteren Cengiz, şunları aktardı:
"Taraftar olarak bakarsam beceriksiz bir yonetimiz. Uc yılda aldığımız oyuncu sayısı 47. Uc gunde Nagatomo'yu aldık, Ndiaye'yi sattık. 40 milyon avro bonservis odemişiz. Toplam 68 oyuncu gondermişiz. 18 milyon avro artıdayız. Beceriksiz ve vasat halimiz bu. Becerikli olsaydık ne olacaktı? Bu futbolcuların icinde her şeyimiz acık. Yalan dolan yok. Arkadan dolanıp puan almak yok. Bizim taraftarımız sorgulayıcı, yargılayıcı bir taraftar. Sorguluyor, biz de cevap veriyoruz. Ben buranın patronu değilim. Bana cevap verilmezse şuphelenirim. Benim 3 yıla daha ihtiyacım var. Gelecek yonetimlere oyle bir kulup vermeliyiz ki oradan sıcramalı."
"Derbiye kazanma hedefiyle cıkacağız"
Super Lig'in 19. haftasında Beşiktaş ile 17 Ocak Pazar gunu oynanacak derbiyle ilgili de konuşan Cengiz, şunları kaydetti:
"Derbiye kazanma hedefiyle cıkacağız. Değerli bir rakiple oynayacağız. Bu macta gerek teknik direktorumuz gerek futbolcular olumune oynayacak. Son maclarda haksız yenilgiler de yaşadık. Top cizgiyi gecmedi. Bunu bircok ic, dış faktore de bağlayabiliriz. Doğrudan hakemlerin ustune atmak istemiyorum. Galatasaray, ligin en kaliteli kadrosuna sahip. Cok değerli, onurlu futbolcularımız var. Bizim aktifimizde olan her futbolcu cok değerlidir. Ozellikle genclerin mucadelesi beni cok mutlu ediyor. Hocamız onları monte etmeye başladı. Hak eden kazansın istiyorum, hak eden de Galatasaray olsun."
Sarı-kırmızılı ekibin şu ana kadarki performansını da değerlendiren Cengiz, şoyle konuştu:
"İlk yarı iyi gidiyoruz. Allah tamamına erdirsin. Birkac gundur buyuk bir kaos oluşturma, yanlış yonlendirmeler goruyoruz. Bana gore haksız suclamalar var. Gecmişini bilmeyen geleceğini yonetemez. Onemli olan fotoğraf değil filmdir. Biz goreve başladığımızda Sayın Dursun Başkan'a karşı aday olduğumuzda 157 milyon avroya yakın borcumuz vardı. 147 milyon avro olarak UEFA'ya bildirilmişti. Transfer yasağı vardı. 25'inde devir teslim aldık 31'ine kadar 32 milyon lira odememiz gerekiyordu. Yoksa transfer yasağı ve borcsuzluk kağıdını alamıyorduk. Bunları hallettik. Baskette borcsuzluk aldık. Başımızda UEFA vardı. Şimdi millet hafife alıyor, oyle değil. Tarihinde ilk defa bir kulube ikinci defa uzlaşma anlaşması yaptılar. UEFA'da da yer yerinden oynadı. Bizi bekleyen Milan ve PSG de bizim yolu izledi. Biz UEFA'da avukatsız savunduk. Avukat kullanmadık. Avrupa'nın buyuk avukatları bizi izledi, 'Sizin avukata ihtiyacınız yok.' dediler. 6 milyon avro ceza yedik, onu da odedik. 500 sayfaya yakın yazışma yaptık."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mucahit Huseyin Eroğul