İLKOKUL Oğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Yonetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, "Yardım yapılan uye sayısı ve yardım miktarı bakımından 2020 yılında rekor seviyeye ulaşıldı. 25 bin 819 sandık uyesine 294 milyon 373 bin lira karşılıksız yardım yapıldı" dedi.
İLKSAN Yonetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, yayınladığı mesajında, sandığın gecen zaman icinde 400 bini aşkın eğitim calışanının aktif ve emekli yaşamına karşılıksız sosyal yardımlar vasıtasıyla dokunduğunu, sandığın halihazırda 287 bin uyesine hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. Sandığın 2020 yılı faaliyetlerine de değinen Yılmaz, "Yardım yapılan uye sayısı ve yardım miktarı bakımından 2020 yılında rekor seviyeye ulaşıldı. 2020 yılında 25 bin 819 sandık uyesine 294 milyon 373 bin lira karşılıksız yardım yapıldı. Yardımların miktar ve oranında da 2021 yılında ortalama yuzde 20 artış yapıldı" dedi.Sandığın karşılıksız yardımları dışında ikraz (kurum ici borclanma) faaliyetlerini de aralıksız surdurduğunu ifade eden Yılmaz, dileyen tum uyelere 60 ay vade ile 60 bin lira borclanma imkanı sunduklarını kaydetti. Yılmaz, "Enflasyon nispetinde nema uygulaması yapılan borclanma imkanından 2020 yılında 36 bin 629 uye istifade etti. Bunun dışında evlenen uyelere de faizsiz ve masrafsız olarak 18 ay vade ile 6 bin lira borc verildi. Borclanma başvurularının 2021 yılında e-devlet uygulamasına taşınması icin gerekli calışmalar da başlatıldı" ifadelerini kullandı. Yılmaz ayrıca, Elazığ ve İzmir depremlerinden etkilenen 521 uyeye ise kişi başı 1500 lira doğrudan nakdi afet desteğinde bulunduklarını da sozlerine ekledi.