İlginc icatların ve girişimlerin cıktığı Japonya hicbir iş yapmayarak para kazanan 35 yaşındaki Shoji Morimoto'yu konuşuyor. Hicbir hizmet sunmayan ve sadece varlığını kiralayarak karşısındaki kişiye sadece eşlik eden Morimoto'nun yaşamı hem ulkesinde hem de dunyada buyuk bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
[h=3]GUNDE 3-4 MUŞTERİYLE BULUŞUP KAZANCINI ARTIRABİLİYOR[/h]Her bir muşterisinden 10.000 Japon Yeni (yaklaşık 700 TL) artı ulaşım ve yemek ucreti karşılığında insanların yanına giden Morimoto, ozellikle koronavirus salgını yuzunden yalnızlık ceken ve depresyona giren Japonlara eşlik ediyor. Morimoto, gunde 3-4 muşteriyle buluşabildiğini ve kazancını artırabildiğini soyluyor.
[h=3]MUŞTERİLER MEMNUN[/h]Kazandığı para karşılığında yemek yemek, bir şeyler icmek ya da karşısındaki kişinin sorularına ve konuşmalarına basit yanıtlar vermek gibi sıradan işler yapan Morimoto ozellikle sosyal medyada kısa surede fenomen oldu. Twitter'da 269 binden fazla takipcisi olan Morimoto'nun uc yıl icinde kitabı cıktı ve bir diziye de ilham kaynağı oldu.
İnternet sitesinde Morimoto'nun hizmetinden faydalananların yorumları da bir hayli dikkat cekici. Bir muşterisi, "Benimle yuruyuş" yaptı derken diğeri de "Ben alışverişe cıktığımda bana eşlik etti" yorumunu yaptı. Morimoto'nun internet sitesinde, "Benim gibi hicbir şey yapmayan birini kiralayabilirsiniz. Ben her zaman musaitim ve yemek, icmek ve basit cevaplar vermek haricinde bir şey yapmıyorum" dedi.

Bir sure bu hizmeti ucretsiz sunan Morimoto, taleplerin artması ve bazı insanların bu hizmeti suistimal etmesi sonucunda ucret talep etmeye başladığını soyledi. Gunde 3-4 muşteriyle bir araya geldiğini soyleyen Morimoto, "İnsanların buyuk coğunluğu sesleri duyulsun birisi onları dinlesin istiyor. Ben onları yargılamadan dinliyorum, insanların yalnızlık hissini dindiriyorum" dedi.