Karne notları neye gore verilecek? İlkokul, ortaokul ve lise karne notları nasıl hesaplanacak? birinci donemin bitmesine sayılı gunler kala oğrenciler karne notlarını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, ilk donem karne notları belirlenirken nelere dikkat edileceğini acıkladı. Peki, birinci donem karneler dağıtılacak mı, karneler ne zaman verilecek?
[h=3]YUZ YUZE YAPILAN SINAVLAR İPTAL Mİ OLDU? MEB ACIKLADI[/h]Milli Eğitim Bakanlığı 25 Aralık 2020'deki duzenlemeyle ilkokul ve ortaokullarda ilk donem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacağı, yuz yuze yapılan mevcut sınavların ise gecerli olacağını duyurmuştu. Uygulamada birlik sağlamak amacıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci donemde yapılmış olan yuz yuze sınavların donem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği belirtildi. Ote yandan isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul mudurluklerine başvurarak yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine eklenmesini talep edebilecekler.

25 Aralık 2020'de MEB acıklamasına gore, 2020-2021 eğitim ve oğretim yılının sadece birinci donemi ile sınırlı olmak kaydıyla donem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda donem sonu işlemleri, yonetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile donem puanı hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklere katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile donem puanı hesaplanacak.
[h=3]LİSELERE KARNE VERİLECEK Mİ?[/h]Salgın ve halk sağlığının korunması dikkate alınarak ilkokul ve ortaokullarda eğitim oğretim yılının birinci doneminde karne basımı ve dağıtımının yapılmayacağı, karnelerin elektronik ortamda erişime sunulacağı bildirildi.
2020-2021 eğitim oğretim doneminin sonu olan 22 Ocak 2021 Cuma gunu karneler online olarak goruntulenebilecek.
#EVDEKAL
Kendi kendine bakım
Kendinizi hasta hissediyorsanız dinlenmeniz, bol sıvı almanız ve besleyici gıdalar tuketmeniz gerekir. Diğer aile uyelerinden ayrı bir odada kalın ve mumkunse ayrı bir banyo kullanın. Sık temas edilen yuzeyleri temizleyin ve dezenfekte edin.
Evdeki herkes sağlıklı bir yaşam tarzı surdurmelidir. Sağlıklı bir beslenme ve uyku duzeni izleyin, hareket edin, sevdiklerinizle telefonla veya internet uzerinden iletişim kurun. Zor zamanlarda cocuklar, yetişkinlerin daha fazla sevgi ve ilgi gostermesine ihtiyac duyar. Rutinlerinizi ve programlarınızı mumkun olduğunca koruyun.
Kriz zamanlarında uzgun ve stresli hissetmeniz ya da kafa karışıklığı yaşamanız doğaldır. Arkadaşlarınız ve aileniz gibi guvendiğiniz kişilerle konuşmanız faydalı olabilir. Bunaldığınızı hissederseniz bir sağlık calışanıyla veya danışmanla goruşun.