KOCAELİ'nin Golcuk ilcesinde gorme engelli Yılmaz K. iddiaya gore borsada para kazandırma vaadiyle esnaf Bedri Yavuz ve oğretmen M.Y.'yi dolandırdı. Yılmaz K., Bedri Yavuz'dan bin dolar ve 237 bin lira, M.Y.'den ise 26 bin lira alarak kayıplara karıştı.
Golcuk'te gorme engelli Yılmaz K., iddiaya gore borsada para kazandıracağını soyleyip ikna ettiği esnaf Bedri Yavuz'dan 8 ay once bin dolar, ardından da belirli aralıklarla toplam 237 bin 400 lira ve oğretmen M.Y.'den 26 bin lira aldı. Yılmaz K. kısa sure once kayıplara karıştı. Dolandırıldıklarını anlayan Bedri Yavuz ve M.Y., Cumhuriyet Savcılığı'na giderek şikayette bulundu.

Kazanc elde etme vaadiyle gorme engelli bir kişi tarafından dolandırıldığını soyleyen Bedri Yavuz, "Benim yanımda calışan bir kadının Yılmaz K. adındaki eşi, cok samimi tanıdığımız, guvendiğimiz bir vatandaş bana yaklaşık 8 ay once bir şeylerden bahsetti. Borsa gibi bir şeyler dedi ama ne olduğunu bilmediğim icin anlamadım. Uzunca anlattıktan sonra ben bu arkadaşa guvenip bin dolar para verdim. Daha sonra surekli bana paranın ne kadar yukseldiğini anlattı ama ben hic para almadım kendisinden" dedi. 'BUYUK KAZANCLAR SAĞLAYACAĞINI SOYLEYİP KANDIRDI' Yılmaz K.'nın iyi bir kağıt yakaladığını ve buyuk kazanclar sağlayacağını soyleyerek kendisini kandırdığını ifade eden Yavuz, "Daha sonra bana yeniden gelerek borsada iyi bir kağıt yakaladığını, sermayenin buyuk olduğu takdirde buyuk kazanclar sağlayacağını soyledi. Ben de ona borsa işlerinden anlamadığımı ama kendisine borc para verebileceğimi soyledim. Banka havalesiyle kendisine borc adı altında para gonderdim. Bir seferde 195 bin lira gonderdim, diğer seferde de 42 bin 400 lira gonderdim. Bu paranın karşılığında bana taksit taksit 10 ayda odeme yapacağını ve ilk taksitin 1 Ocak'ta olacağını soyledi" diye konuştu.'TELEFONLARINI KAPATINCA KACTIĞINI OĞRENDİK' Savcılığa suc duyurusunda bulunduğunu belirten Yavuz, "1 Ocak geldiğinde butun telefonlarını kapatıp kactığını oğrendik. Savcılığa suc duyurusunda bulunduk. Olayı takip edip araştırıyorlar. Benim dışımda bir kişinin daha dolandırıldığını oğrendim. Onunla da irtibata gectik, o da bizimle beraber savcılıkta ifadesini verdi. Kendi eşi de evdeki ziynet eşyalarının alındığını kendisinin de mağdur olduğunu aynı şekilde savcılığa bildirdi. Biz eşiyle beraber 3 kişi savcılığa suc duyurusunda bulunduk fakat şu an hicbir şekilde ulaşamıyoruz, kendisi kayıp" dedi. Yavuz kendileri gibi başka mağdurların da olduğundan şuphelendiklerini ifade ederek, şoyle konuştu: "Beni dolandıran kişi gorme engelli, telefonuna kurduğu ses programıyla iletişim kuruyor. Biz bunu canlı olarak gorduk. En son gorduğumuzde onun hesabında benim gorduğum 64 bin dolar para vardı. Bana bunu kendi gostermişti. Kendi kızı ise babasının hesabında 145 bin dolar olduğunu soylemişti. Biz tespit edemedik ama bizim gibi bircok kişinin mağdur olduğundan şupheleniyoruz."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ergun AYAZ