Merhaba arkadaþlar bugün sizlerle Google'ýn tarihini inceleyeceðiz hýz kesmeden baþlýyalým..
Google'ýn Tarihi
1994 yýlýnda büyük kurucularý olan Sergey Brin ve Larry Page Stan Ford adlý Üniversitede okuyan 2 tane öðrencidir aslýnda bir birlerini hiç sevmezlerdi ama ikisininde orijinal düþünme yetenekleri vardý ve bir araya gelince çok iyi bir baþarý yakalayacaklarýný düþündüler.1995 yýlýnda bitirme çalýþmasý olarak bir arama motoru geliþtirdiler kendi algoritmalarýný yaptýlar ve bu projede BackRub (R) adlý bir arama motoru geliþtirdiler.

Page ve Brin dedilerki biz bunu bir iþ haline getirelim belki parada kazanabiliriz diyolar.1996 yýlýndada Google'ý kuruyorlar.

1996 yýlýndan itibariylen Google'ý bir faaliyet haline getiriyorlar ana merkezleri ise StanFord Üniversitesinde Erkek yurdunda bir oda.1996 ve 1998 yýllarý arasýnda büyük þirketlerin kapýsýný çalýyorlar ve çoðu firma bunlarý kabul etmiyor sadece 2 firma kapýyý açýyor bunlardan birisi ise yahoo firmasý yahoo firmasýnýn kurucusu olan David Bilo alýyor Google'ý inceliyor ve çok baþarýlý buluyor ama David Bilo bu Google'ý bir þirket haline getirin sonra gelin benim kapýmý çalýn diyor Brin ve Page'de sonra Üniversiteden tanýdýklarý bir arkadaþlarý David Batchillhan Micro sistem kurucusu ki Micro sistem dünyanýn en iyi yazýlým þirketlerinden birisi'dir Batchillhan bakýyor ve ok beðeniyor bunda bir gelecek var diyor ve 100.000 bin dolarlýk bir çek yazýyor ve veriyor Brin ve Page çok seviniyorlar tam þirketi kurduk derken küçük bir sorun ortaya çýkýyor Batchillhan çeki imzalarken Page ve Brin'in isimleriyle deðilde Google diye imzalamýþ ve ortada daha Google diye bir þirket olmadýðý için iki arkadaþ kalýyor öyle.Ordan burdan para toplamaya çalýþýyorlar ve tam 1 milyon dolar para topluyorlar artýk Google diye bir þirket kuruyorlar.Page ve Brin 1998 yýlýnda Kaliforniya'da bir garajda Google þirketini kuruyorlar ve buradan tüm dünyaya hizmet vermeye baþlýyorlar Google yavaþ yavaþ önce Amerika'da kýsa sürede popülerliðe baþlýyorlar.2000'li yýllarýnýn baþýnda Google küçük bir firma olmasýna raðmen dünyanýn en iyi arama motoru oluyor ve kullanýcý sayýsý on milyonlara ulaþýyor.
2004 yýlýnda Google firmasý halka açýlýyor ve Google büyüyor yeni þirketler alýyorlar 2008 yýlýnda YouTube'yi alýyor.2006 yýlýnda Sosyal Medya iþlerine girmeye baþlýyor Google doðru zamanda doðru hamleyi yapýyor ama bir türlü Sosyal Medya'da baþarýlý olamýyorlar ve ellerinde Google plus kaldý.Google 2008 yýlýnda geleceði artý mobil cihazlarda olan þanslý firmalardan biri ve hemen bu dönemde kendi mobil iþletim sistemini geliþtirme çalýþmalarýna baþlýyorlar Android iþletim sistemini ilk baþlarda Google'ýn iþi pek kolay görünmüyor.Brin ve Page Nokia ve Apple varken diðer firmalar batacaðýný düþünürken Brin ve Page çok akýllýca bir hamle yapýyorlar ve Android'i ücretsiz yapýyorlar çünkü Apple'ý kullanmanýz için ÝOS'u satýn almanýz gerekiyor ve bu þekilde Google çok baþarýlý bir þekilde yoluna devam ediyor ve bana görede dünyanýn en iyi arama motoru'dur.
Evet arkadaþlar bugün sizlerle Google'ýn Ýlginç tarihini inceledik bir sonraki konumda görüþmek üzere saðlýcakla kalýn...