Tehlike her yerde bulunmaktadır; okul yolunda, park yakınlarında, eve donuşte, spor sahalarının yakınlarında, arkadaşlarının evine gelip giderken... Tehlikenin bulunabileceği yerler hakkında cocuklarınızı aydınlatın…. Once iyi ve kotu milli ve ahlaki değerlere gore telkin edilmeli, oğretilmeli, İyi fiilde bulunma aleni olarak takdir edilmeli. Kotu fiil, başkalarından misal verilerek kotulenmeli, Hataları sebebiyle devamlı azarlanmamalı.

Tanımadıkları şahıslardan para veya hediye almamaları, Yabancı şahıslarla herhangi bir yere gitmemeleri, yardım talebinde bulunan yabancılara da yardım etmemeleri, kesinlikle yabancıların arabalarına binmemeleri. Cocukların duzenli olarak takibi onlara dikkat edilmesi ve onlarla beraber olunması da cinsel tacizi onleyen unsurlar arasındadır.

Cocuklarla surekli konuşarak bu tehlike hakkında onları uyarmanız sonucunda daha duyarlı olmalarını ve kendi kendilerini kontrol etmelerini sağlayacaksınız. yalnız kaldıklarında, tanımadıkları kimseye kapı acmamaları. Telefonda yabancı kimselere bilgi vermemeleri.
Issız parklar, yollar ve yerlerden uzak durmaları, toplu olarak oynayan cocuklardan ayrılmaları ve tek başına oynamamaları, kendilerinden kucuk cocuklara da dikkat etmeleri.

Takip edildiklerini hissettiklerinde buyuklerinden yardım istemeleri ve bu durumlarda ıssız yerlere değil de kalabalığa doğru gitmeleri, Tehlikede olduklarında bağırmaları, kacmaları ve kendilerini mudafaa etmeleri gerektiği, kendilerine zarar vermek isteyen şahıslara iyi bakıp onları teşhis etmeleri ve araclarının plakasını almaları. Kendilerine veya arkadaşlarına bir şey yapıldığında derhal ailelerine veya polise haber vermeleri anlatılmalı.