Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ‘Akademi Dadı’ adlı dadı eğitim merkezinde, cocuk eğitimi uzerine 6 ay boyunca ders goren kursiyerler, kurstan birer ’super dadı’ olarak mezun oluyor. Tamamı lise ve universite mezunu olan dadı adayları, cocukları cok seven kişilerden seciliyor. Kurs suresince ruhsal yapılarının cocuk bakmaya uygun olup olmadığını anlamak icin ceşitli testlerden gecirilen adaylar, cocuk eğitimini uygulamalı olarak oğreniyorlar. Cocuğun gelişimine ayak uydurup, hangi yaşta nasıl bir eğitim gormesi gerektiği konusunda bilgilendirilen dadılar, mezun olduktan sonra eğitim ve ekonomik seviyesi yuksek aileler tarafından da paylaşılamıyor. Hem de meslektaşlarından uc kat daha fazla maaş kazanıyorlar. Hukuk Fakultesi’nde okurken eğitimine ara vermek zorunda kalan ve daha sonra Akademi Dadı’dan mezun olarak dadılık yapmaya başlayan 37 yaşındaki Sevcan Cağatay, Nevra Ergene’nin cocuklarının bakımıyla ilgileniyor. 6 aydır Ergene ailesinin oğulları olan 3 yaşındaki Meric ve 1.5 yaşındaki Arda’ya dadılık yapan Cağatay, “Bu kurs sayesinde, cocukların kritik donemlerini, hangi davranışları normal, hangileri normal değil oğrendim” diyor. Bir kızı olan Cağatay, cocuğun hangi oyuncakla oynayacağını bilmenin onemine de dikkat cekiyor.
Beni ve cocuklarımı eğitiyor
Cocuklarının eğitimini Cağatay’a teslim eden Nevra Ergene ise “Hem beni, hem de cocuklarımı eğitiyor” diyor. Cağatay’ın kendisinin yaptığı bircok yanlış davranışı duzelttiğini belirten Ergene şoyle konuştu, “Ne kadar iyi anne olsanız da hatalarınız oluyor. Cocuğunuzu yabancı birine emanet etmek gercekten kaygı verici. Cocuğunuza bakacak kişinin sabırlı, hoşgorulu, iyi eğitimli ve cocukları seven biri olmalı”. Aradığı tum ozellikleri Cağatay’da bulduğunu dile getiren Ergene, cocukların hangi saatte kalkmaları gerektiğine, cizgi film ve oyun saatlerinin surelerine hep birlikte karar verdiklerini hatta pedagoga bile birlikte gittiklerini soyluyor.
Super dadılar paylaşılamıyor
Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı0 Mesaj
●58 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Super dadılar paylaşılamıyor