Bandırma Onyedi Eylul Universitesi (BANU) Rektoru Prof. Dr. Suleyman Ozdemir, universite merkez yerleşkesinde inşaatı devam eden 5 buyuk projenin 4'unun yılsonuna kadar tamamlanacağını belirterek, "Onumuzdeki yıldan itibaren, oğrencilerimizin ozlemle beklediği ve keyifle eğitim oğretime devam edeceği cok guzel bir yerleşke ortaya cıkmış olacak." ifadelerini kullandı.
Ozdemir, makamında duzenlediği basın toplantısında, universitelerinin kuruluşundan bu yana 5 yılı geride bıraktıklarını, bu sure icerisinde yaptıkları calışmalarla hedeflerine buyuk olcude ulaştıklarını anlattı.
2020-2021 eğitim oğretim yılında universitelerinde 16 bin oğrencinin eğitim gorduğunu belirten Ozdemir, 450'si akademisyen, 250'si idari personel olmak uzere 700 civarında personelin de universite bunyesinde hizmet verdiğini soyledi.
Universitelerinde yuzde 36 oranında on lisans, yuzde 57 oranında lisans, yuzde 7 oranında yuksek lisans ve doktora eğitimi verildiğini belirten Ozdemir, şoyle konuştu:
"2020-2021 eğitim oğretim yılının birinci doneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Salgın nedeniyle oğrencilerimize uzaktan eğitim veriyoruz. Sınavlarımızı da online olarak gercekleştiriyoruz. Dileğimiz, ulkemizin Kovid-19 salgınından bir an evvel kurtulması ve universitelerimizin yeniden yuz yuze eğitim surecine gecmeleridir. 17 Eylul 2021'den itibaren yeni eğitim oğretim yılına gececeğiz. Bu donemde universitemizdeki oğrenci sayımızın 19 bin, personel sayımızın ise 800'e yukseleceğini ongoruyoruz."
Ozdemir, universitelerinin sayısal anlamda da buyuduğune dikkati cekerek, şunları kaydetti:
"Halen 9 fakultemiz var, bunların 7'si aktif. 2021 yılının icinde, 9 fakultemizin hepsi aktif duruma gelecek. Beş ilcemizde toplam 9 meslek yuksekokulumuz var. Bu meslek okullarımızın 8'i aktif durumda. Universitemize bağlı 4 enstitumuz bulunuyor. Bu enstitulerimizde 45'e yakın lisansustu programımız var. Universitemizin tum fakulte, meslek yuksekokulu ve enstitulerinde yuruttuğumuz programlar, bu yıl itibariyle 140'ın uzerine cıkacak. 63 ulkeden bin 700 oğrencimiz bulunuyor. Oğrencilerimizin yuzde 50'si İstanbul, Canakkale, Bursa ve İzmir başta olmak uzere Marmara ve Ege Bolgesinden, yuzde 50'si ise ulkemizin diğer bolgelerinden gelen genclerimizden oluşuyor. Universitemiz, artık ulkemizin tum kentlerindeki oğrencilerin ve oğretim uyelerinin tercih ettiği bir eğitim-oğretim kurumu durumuna geldi."
Universite merkez yerleşkesinde inşaatı devam eden 5 buyuk projenin 4'unun yılsonuna kadar, kalanının ise iki yıl icinde tamamlanacağını aktaran Ozdemir, "Universitemizin cok zengin ve donanımlı bir kutuphanesi var. Yeni tamamlanan modern oğrenci yemekhanemiz hizmete girmiş bulunmakta. Oğrenci yaşam merkezimiz tamamlanmak uzere. İcinde yarı olimpik yuzme havuzu, kapalı spor salonu ve stadyum da bulunan cok amaclı spor kompleksi inşaatımız devam etmekte. Yeni dersliklerimiz ve laboratuvarlarımız kullanıma acıldı. Peyzaj calışmaları hızla devam ediyor. Onumuzdeki yıldan itibaren, oğrencilerimizin ozlemle beklediği ve keyifle eğitim oğretime devam edeceği cok guzel bir yerleşke ortaya cıkmış olacak." ifadelerini kullandı.
Bandırma Onyedi Eylul Universitesi bunyesinde bulunan tum fakulte, meslek yuksekokulu ve enstitulerine aynı onemi verdiklerine işaret eden Ozdemir, "Bandırma gibi bir deniz kentinin Denizcilik Fakultesine ihtiyacı vardı. Bandırma'nın hayali olan bu fakulteyi Bandırma'mıza kazandırdık. Denizcilik Fakultemize, Muhendislik ve Doğa Bilimleri Fakultemize, Sağlık Bilimleri Fakultemiz ve Tıp Fakultemize de buyuk onem veriyoruz." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Pesen