Ortaca'da trafik polislerince uzaktan eğitim uygulamaları uzerinden oğrencilere cevrim ici trafik eğitimi verdi.
İlce Emniyet Mudurluğu Trafik Denetleme Buro Amirliği yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle okullarından uzak kalan oğrencileri, trafik kuralları hakkında bilgilendirmek icin uzaktan eğitim verdi.
İlce Milli Eğitim Mudurluğu ile koordineli gercekleştirilen program, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uzerinden gercekleştirildi.
Oğrencileri trafik konusunda bilinclendirmek, trafik konularında farkındalık oluşturmak amacıyla verilen uzaktan eğitimde, okul yolunda ve gunluk yaşantılarında dikkat etmeleri gereken kurallar, okul servis araclarına binme ve inme kuralları, emniyet kemeri kullanmanın onemi, yaya ve okul gecidi kullanımı ile trafik işaret ve levhalar hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Uzaktan eğitim projesiyle her gun trafiğin icinde yer alan anne, baba ve aile bireylerinin trafik kazalarıyla ilgili farkındalıklarının yukseltilmesi ve yarının suruculeri olan cocuklarımızda trafik bilinci oluşturulması amaclandığı belirtildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Kundakcı