Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yuzde 0,87 değer kazanarak gunu 1.549,53 puandan tamamladı.
BIST 100 endeksi, onceki kapanışa gore 13,34 puan artarken, toplam işlem hacmi 32,5 milyar lira seviyesinde gercekleşti.
Bankacılık endeksi yuzde 0,35 değer kaybederken, holding endeksi yuzde 1,58 değer kazandı. Sektor endeksleri arasında en fazla kazandıran yuzde 7,32 ile inşaat, en cok kaybettiren ise yuzde 0,56 ile madencilik oldu.
Yuzde 1,38 değer kazanan BIST Sınai endeksi ise tum zamanların en yuksek seviyesini gordu.
Analistler, ABD Başkanlığı'na secilen Joe Biden'ın, 14 Ocak Perşembe gunu acıklayacağı mali teşvik paketine ilişkin beklentilerin kuresel olcekte piyasaları desteklemeye devam ettiğini soyledi.
ABD'deki siyasi gelişmeler ve yukseliş eğilimini surduren ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gidişatın varlık fiyatlarının seyri uzerinde etkili olmaya devam edeceğini aktaran analistler, yarın yurt icinde sanayi uretim endeksi, yurt dışında ise ABD'de enflasyon, Avro Bolgesi'nde sanayi uretimi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yayımlayacağı "Bej Kitap" raporunun takip edileceğini bildirdi.
Analistler, teknik acıdan BIST 100 endeksinde 1.550 puanın direnc, 1.500 ve 1.470 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
AA Finans Sanayi Uretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi uretim endeksinin Kasım 2020'de bir onceki yılın aynı donemine gore yuzde 8,3 artmasını bekliyor. Kasımda, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi uretim endeksinin bir onceki aya gore yuzde 0,5, arındırılmamış sanayi uretim endeksinin de yıllık bazda yuzde 9 artacağı tahmin ediliyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Burhan Sansarlıoğlu