Turk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri (OSBiH) Mesleki Gelişim Eğitim Merkezi bunyesindeki Turkce dil okuluna donanım desteğinde bulundu.
TİKA'dan yapılan acıklamada, merkez bunyesinde Turkce, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Yunanca dil eğitimleri verildiği aktarılırken, Turk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı girişimi ile başkent Saraybosna'daki Rajlovac Kışlası'nda 1998'de kurulan Turkce dil okulunda bugune dek subay ve astsubay rutbesinde 900'e yakın askerin Turkce oğrendiği kaydedildi.
Bosnalı eğitmenler tarafından merkezde A1-A2 seviyesinde sunulan Turkce derslerinin yanı sıra NATO Barış Gucu'nde gorev yapan Turk askerler tarafından da pratik konuşma ve dinleme dersleri verildiği belirtilen acıklamada, eğitimin temel kurs, geliştirme ve dil tazeleme kursu olmak uzere 3 farklı seviyede sunulduğu okulda İngilizceden sonra en cok Turkcenin tercih edildiği vurgulandı.
Proje ile Mesleki Gelişim Eğitim Merkezine destek sağlayan TİKA'nın, Turkce dil okulunda konuşma ve dinleme derslerinin gercekleştirildiği sınıfı ihtiyac duyulan ekipman olan bilgisayar ve yazıcı ile donattığı ifade edilen acıklamada, proje kapsamında temin edilen cihazların TİKA Saraybosna Koordinatoru Muhammed Unal ve Askeri Ataşe Albay Mustafa Sıtkı Tatar tarafından Mesleki Gelişim Eğitim Merkezi Komutanı Albay Hazrudin Hasagic'e teslim edildiği bildirildi.
Acıklamada, hayata gecirilen proje ile OSBiH bunyesinde gorevli genc askerlerin Turkce diline ilgisinin canlı tutulması ve Turkcenin dunya dilleri arasında etkinliğinin artırılmasına katkı sunulmasının amaclandığı ifade edildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kayhan Gul