SİVAS'ta, gun icinde hava sıcaklığı, 18 dereceye kadar yukseldi. Meteoroloji verilerine gore, kentte son 91 yılın ocak ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Sivaslılardan bazıları, mevsim normalleri uzerindeki sıcaklık nedeniyle susuzluk yaşanabileceğini belirtirken, bazıları da guzel havanın keyfini cıkardıklarını soyledi.
Kuraklığın etkisini surdurduğu illerden biri olan ve normalde kış mevsiminin en soğuk gectiği ilk 5 kent arasında yer alan Sivas'ta hava sıcaklığı, şaşırtıyor. Kentte bugun hava sıcaklığı, oğle saatlerinde, 18 derece olarak olculdu. Guzel havayı fırsat bilenler, pandemiye rağmen kentin işlek caddelerini doldurarak, gezdi. Sokak ve caddelerde, baharlık kıyafetlerle dolaşanların coğunlukta olduğu goruldu. Ocak ayında kısa kollu kıyafetle gezenler olması da dikkat cekti. Meteoroloji Genel Mudurluğu'nun kent verilerine gore, 1930 yılından bu yana en ocak ayının en yuksek ısısı goruldu. Meteoroloji verilerine gore, ocak ayları icinde son 91 yılda olculen en yuksek sıcaklık, 14,6 olarak kayıtlara gecti. Bugun gorulen 18,4 derece ile bu sıcaklık aşıldı. Kent merkezinde gecen yıl ocak ayında kar manzaraları goruntulenmişti.
'BOYLE DEVAM EDERSE SUSUZ KALIRIZ'Uzun zamandır boyle sıcak hava gormediklerini belirten kent sakinlerinden bazıları, havanın keyfini cıkarırken, bazıları da endişelendiklerini dile getirdi. Havaların boyle gitmesinin kotu olduğunu aktaran Serdar Mert (36), "Onumuzdeki gunleri duşunmek lazım. Bu şekilde devam ederse susuz kalırız, kıtlık olur. Ben doğma buyume Sivas'tayım ancak daha hic boylesi bir doğa olayıyla karşılaşmamıştım. Bu sıcaklıklardan rahatsız oluyoruz" dedi.'BAHARI BİR DE BİZ YAŞAYALIM'Tevfik Yavuz (55) ise "50 senedir aklım yettiğinden beri ilk defa havanın bu aylarda bu kadar sıcak olduğuna şahit oluyorum. Bir bahar havası yaşıyoruz. Su sıkıntısı olarak cok kotu bir şey. Allah inşallah yağmur, kar verir; bereket olur. Ama oyle duşunmezsek cok guzel. Hep Antalya, Mersin, İzmir mi kışı bahar tadında gecirecek? Bir de biz yaşayalım" diye konuştu. 'KORKUTUYOR'Betul Yılmaz (21) da "Şaşkınım, gecen sene bu zamanları hatırlıyorum. Sivas icin cok alışılmış bir durum değil. Korona da olduğu icin bu zamanlarda bu sıcaklıkların olması iyi olmadı. Korkutuyor bu durum" dedi.