Golbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, konusu yerel yonetimler olan derse internet uzerinden katılarak, oğrencilerin sorularını yanıtladı.
Uzaktan eğitim alan oğrencilerin dersine katılan Şimşek, salgın surecinde eğitim ve oğretim gorevini buyuk bir ozveriyle devam ettiren oğretmenlere teşekkur etti.
Oğretmenlerin, oğrencilerin ilgiyle yaklaşarak, onların bu ulkeye yararlı bir birey olarak yetiştirilmesi icin cabaladığını kaydeden Şimşek, "Sizlerin nezdinde butun oğretmenlerimize cok teşekkur ediyorum." dedi.
Geri donuşum ve kuraklık uzerine cocuklardan gelen soruları yanıtlayan Şimşek, Gri Suların Geri Kazandırılması Projesini aktardı.
Bu projenin Turkiye'de ilk kez bir belediye tarafından hayata gecirildiğini ve gelecek nesillere daha guzel bir ulke bırakmak icin ornek olduğunu kaydeden Şimşek, "Ankaramıza ve suyumuza sahip cıkmak icin ilcede yapılacak olan her yeni yapı, gri suların geri donuşumune uygun olarak inşa edilmeye başlandı. Bu sayede suyun bir kereden fazla kullanımını sağlamış olduk. Sizler de evlerinizde su tasarrufu yapın. Gereksiz su kullanımına karşı farkındalık yaratın." diye konuştu.
Oğrencilerin, "Belediye Başkanı olmak cok mu zor?" sorusu uzerine Şimşek, "Hem kolay hem zor. Kendinizi iyi anlatmanız gerekiyor. Ben cok calıştım. Verilen sorumlulukları yerine getirerek bu ulkeye faydalı birey olmayı amacladım. Sizler de cok calışın." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Soner Aksakal