WhatsApp'ın yeni guncellemesiyle ilgili en cok şikayet edilen konular belirlendi. Şikayetvar Marka Sayfası Ziyaret Trendi'ne gore, WhatsApp hafta sonu 87 bin 468 kez goruntulenerek sosyal medya uygulamaları kategorisinde en cok ziyaret edilen marka oldu. Kişiler ise en cok yanlışlıkla onayladıkları sozleşmenin iptal edilmesi icin şikayet oluşturdu. Bir diğer en onemli şikayet ise onaylanan sozleşmenin iptali icin bir butonun olması olarak bildirildi. Verilerinin kullanılmasına izin vermeyenler kararı insan haklarına aykırı olarak değerlendirdi.
Şikayetvar son bir haftada değişen internet sosyal medya uygulamalarını masaya yatırdı. Kullanıcıların WhatsApp'la ilgili en cok nelerden şikayet ettiği konular belli oldu. Ayrıca, mesajlaşma platformlarıyla ilgili ne kadar arama yapıldığı da belirlendi.

WHATSAPP HAFTA SONUNDA NE KADAR ARANDI?
Şikayetvar Marka Sayfası Ziyaret Trendi'ne gore, Şikayetvar'ın WhatsApp sayfası hafta sonu icerisinde 87 bin 468 kez goruntulenerek internet sosyal medya uygulamaları kategorisinde en cok ziyaret edilen marka oldu. WhatsApp'ı aynı zaman aralığında 54 bin 354 sayfa goruntulenmesiyle BİP takip etti. Kullanıcıların bu donemde tercih ettiği bir başka olan Telegram ise 3 bin 992 kez goruntulenerek ucuncu sırada yer aldı.
BİP'İN HAFTALIK ZİYARET ARTIŞ ORANI YUZDE 7 BİN 173'E ULAŞTI
Yine aynı trende gore, BİP marka sayfa ziyaretleri haftalık ortalamaya gore değişim oranı yuzde 7 bin 173'luk artış gostererek internet sosyal medya uygulamaları kategorisinde haftalık değişim oranını en cok artıran marka oldu. BİP'i yuzde 4 bin 445'lik haftalık değişim oranıyla WhatsApp, yuzde 3 bin 297'lik haftalık değişim oranıyla Telegram izledi. Veriler değerlendirildiğinde WhatsApp'a alternatif arayan kullanıcıların Şikayetvar'ı ziyaret ederek diğer mesajlaşma uygulamaları hakkında araştırma yaptığı gozlemlendi.
Hafta sonu WhatsApp ile ilgili Şikayetvar'a gelen şikayetlerden bazıları şoyle:
"YANLIŞLIKLA ONAYLADIĞIM SOZLEŞME İPTAL EDİLSİN"
"WhatsApp sozleşmesini yanlışlıkla kabul ettim ama değiştiremiyorum. Sozleşme iptali icin bir madde yok. Zor durumda kalıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda hemen bir adım atılması gerekiyor. İptal etmek yasal bir haktır. İptali icin yasal hakkımı kullanmak istiyorum."
"İPTAL BUTONU YOK"
"Birden ekrana gelen sozleşmeyi yanlışlıkla kabul ettim iptal etmek istiyorum. Ama boyle bir buton bulunmuyor. Bu konuda bir adım atmanızı bekliyorum."
"Bu sozleşmeyi ben de bircok insan gibi yanlışlıkla kabul ettim ve iptal etmek istiyorum. Ama boyle bir buton veya segme bulunmuyor. Bu sozleşmeyi iptal etmek istiyorum."
"Bu sozleşmeyi yanlışlıkla kabul ettim ve iptal etmek istiyorum ama boyle bir buton bulunmuyor. Bu konuda hemen bir atmanızı bekliyorum. Bu butonun acilen eklenmesi yasal zorunluluktur. Bu sozleşmeyi iptal etmek istiyorum. Bu yasal bir hak. Bu hakkımı kullanmak istiyorum."
"VERİLERİMİN PAYLAŞILMASINA İZİN VERMİYORUM"
"Farkında olmadan ekrana gelen bir bildirime onay vererek sohbet ekranına girdiğimde meğer gizlilik sozleşmesine onay vermişim. Verilerimin hicbir şekilde Facebook veya farklı bir firma ile yazılı ve ıslak imzalı iznim olmadan verilmesini istemiyorum."
"İNSAN HAKLARINA AYKIRI"
"WhatsApp'a yeni gelen bilgilerime eriş butonuna yanlışlıkla bastım ve daha sonra doğuracak gizlilik zafiyetlerinden haberdar oldum, ayrıca bu duruma AB ulkelerinin dahil edilmemesi Turkiye'de yaşayan insanları tekrardan endişelendirmeye teşvik ediyor. Sozleşme butonu kabul edildikten sonra kayboluyor, daha sonrası icin herhangi bir iptali durumunda hesap ustunde buton yok, bu duruma devlet yetkilileri olarak el atmanızı istiyorum."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı