Kastamonu'nun Hanonu ilcesinde faaliyet gosteren bir maden firması ihtiyac sahibi oğrencilerin uzaktan eğitimlerde kullanması icin 35 tablet hediye etti.
Tabletlerin, ihtiyac sahibi oğrencilere ulaştırılması amacıyla İlce Milli Eğitim Mudurluğunde duzenlenen torene Kaymakam Ahmet Raşit Orhan, Belediye Başkanı Serkan Ucar, İlce Milli Eğitim Muduru Abdullah Turan, Acacia Maden İşletmeleri Anonim Şirketi İşletme Muduru Iain Anderson, okul mudurleri ve şirket calışanları katıldı.

İlce Milli Eğitim Muduru Abdullah Turan, yaptığı konuşmada, salgın nedeniyle okullarda yuz yuze eğitimin yapılamadığını hatırlattı.
Uzaktan eğitimin yeni bir surec olduğunu kaydeden Turan, "Eğitim ve oğretim faaliyetleri uzaktan eğitim yontemi ile surdurulmektedir. Bu surecte bazı oğrencilerimiz uzaktan eğitim icin ihtiyac duyulan teknolojik imkanlardan yoksun olduklarından canlı derslere katılamamaktadır. Bu destek oğrencilerimizin fırsat eşitliğinden yararlanması adına cok onemli bir katkı oldu. Bu desteği oğrencilerimize sağlayan Acacia Maden yetkililerine teşekkur ederiz." dedi.
Konuşmaların ardından maden firması ve bunyesindeki yukleniciler tarafından alınan 35 tablet, ihtiyac sahibi oğrencilere teslim edilmek uzere Milli Eğitim Mudurluğune bağışlandı.
Kaymakam Orhan, Belediye Başkanı Ucar ve İlce Milli Eğitim Muduru Turan tarafından oğrenciler ve velileri adına hayırseverlere plaket verilmesinin ardından program sona erdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozgur Alantor