Bartın Universitesi'nden 3 oğrenci, TUBİTAK tarafından lisans oğrencilerinin gelişimlerini desteklemek amacıyla başlattığı Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında desteklenmeye değer bulundu.
Bartın Universitesi'nden yapılan acıklamaya gore, TUBİTAK tarafından lisans oğrencilerinin Ar-Ge kulturu kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla başlatılan Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvuru sonucları acıklandı.
Bartın Universitesi Fen Fakultesi Molekuler Biyoloji ve Genetik Bolumu oğrencileri Hilal Taşcı, Buşra Ekin ve Ahmet Celik 'STAR' olarak desteklenmeye değer goruldu.
Oğrencilerden Hilal Taşcı, TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gen Muhendisliği ve Biyoteknoloji Enstitusu Muduru Prof. Dr. Şaban Tekin'in yuruttuğu "Tavşan Serumu" adlı projede stajyer olarak calışmalara katılacak. Buşra Ekin, Bartın Universitesi Fen Fakultesi oğretim uyesi Doc. Dr. Yavuz Erden'in "İnsan Kolon ve Meme Kanseri Hucre Serilerinde Antikanserojenik Etkilerin Belirlenmesi: İn Vitro Bir Calışma" konulu projede, Ahmet Celik ise Bartın Universitesi Fen Fakultesi oğretim uyesi Doc. Dr. Dursun Kısa'nın "Ceşitli Endemik Bitkilerin Tıbbi Oneme Sahip Enzimler Uzerine İnhibitor Etkilerinin ve Fenolik İceriklerinin Araştırılması" adlı projede deneyim sahibi olma fırsatı yakalayacak.
Bartın Universitesi Rektoru Prof. Dr. Orhan Uzun, STAR programıyla onemli tecrubeler kazanacak oğrencilerin "Milli Teknoloji Hamlesi"ne değer katacaklarını soyledi.
TUBİTAK tarafından hayata gecirilen program ile oğrencilerin edindikleri tecrubelerle ulkenin gelecek hedeflerine giden yolda ciddi adımlar atacaklarını ifade eden Uzun, "Tribunde değil, odağında ol' anlayışıyla proje tabanlı oğrenme stratejimize katkı sunacak bu programda 'STAR' olma başarısı gosteren oğrencilerimizi tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da hassasiyetle uzerinde durduğu bu program ile oğrencilerimizin ureten ve gelişen Turkiye hedeflerine değer katacaklarına yurekten inanıyorum." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selim Bostancı