VAN'ın Erciş ilcesindeki Mebim Cağrı Merkezi'nde gorev yapan Ziya Selcuk (32), Milli Eğitim Bakanı ile olan isim benzerliği nedeniyle oldukca ilginc diyaloglar yaşıyor. Bakan Ziya Selcuk da bu durumu twitter hesabında "İkimizin adı da Ziya Selcuk. İkimiz de Milli Eğitim Bakanlığı'nda gorevliyiz. Ben bakanlık binasındayım o da Mebim Cağrı Merkezi'nde calışıyor ve doğal olarak telefonları 'Buyurun ben Ziya Selcuk size nasıl yardımcı olabilirim' diye acıyor. Gerisini siz hayal edin" ifadelerini kullanarak paylaştı.
Erciş Mebim Cağrı Merkezinde 7 yıldır gorev yapan Ziya Selcuk, Milli Eğitim Bakanı Selcuk'la olan isim benzerliği nedeniyle oldukca ilginc diyaloglar yaşıyor. Memur Selcuk, Bakan Ziya Selcuk'un 10 Temmuz 2018'de Milli Eğitim Bakanı olarak goreve başlamasından sonra yakın cevresinin, calışma arkadaşlarının ve cağrısına cevap verdiği vatandaşların ilginc tepkileriyle karşılaştığını anlatırken, Bakan Selcuk'ta bu durumu twitter hesabından, 10 Ocak'ta paylaştı. Bakan Selcuk, yaptığı paylaşımda, "İkimizin adı da Ziya Selcuk. İkimiz de Milli Eğitim Bakanlığı'nda gorevliyiz. Ben bakanlık binasındayım, o da Mebim Cağrı Merkezi'nde calışıyor ve doğal olarak telefonları "Buyurun ben Ziya Selcuk size nasıl yardımcı olabilirim? diye acıyor. Gerisini siz hayal edin" ifadelerini kullandı. Cevresi tarafından oldukca sevilen memur Ziya Selcuk, Bakan Selcuk'un paylaştığı tweetten dolayı buyuk mutluluk yaşadığını soyledi. Yaşadığı ilginc diyalogları anlatan Selcuk, "Sayın Bakamımız ile isim benzerliği bircok anı yaşamama vesile oluyor. Tabi bu durum Bakanımızın goreve başladığı tarih ile başladı. 10 Temmuz 2018 tarihinde mesai yapıyordum. Mesai arkadaşlarım bana, 'Sayın Bakanımız yeni goreviniz hayırlı olsun' dediler. İşte cağrı merkezine bizi aradıklarında ben Ziya Selcuk deyince bakanımızla goruştuğunu zannediyor. Sayın Bakanım diye hitap eden var, hocam diye ifade eden var. Bizi arayanlara isim telaffuz edince bu ifadeler ile yaklaşım sağlıyorlar. Ben her ne kadarda isim benzerliği olduğunu soylesem de, hayır bakanımız siz bize surpriz yapıyorsunuz diyorlar. Sayın Bakanımızın bu guzel anıyı twitter hesabından sosyal medya da paylaşması beni cok mutlu etti, kendisine teşekkur ediyorum" diye konuştu.