Karabuk'te cocukluktan beri besi ciftliği kurmak isteyen, tek gozu protez olan 30 yaşındaki epilepsi hastası Samet Karaman, İŞKUR'un projesine başvurup hibe desteğiyle aldığı ineklerle kendi işine kavuştu.
Merkeze bağlı Kahyalar koyunde yaşayan Karaman, gorme engelli olarak doğdu. Epilepsi hastası da olan Karaman'ın sağ gozune protez takıldı.

Cocukluktan bu yana hayvancılık yapma hayali kuran Karaman, İŞKUR'dan aldığı engelli hibe desteği ile kendi işini kurdu.
Karaman, işsiz kaldığı ve iş aradığı gunlerde karşısına cıkan destekle 8 buyukbaş hayvanla kendi işinin sahibi olarak hayallerine ulaştı.
Cocukluk hayali hayvanlarına gozu gibi bakan Karaman, AA muhabirine yaptığı acıklamada, engelli hibe desteği icin başvurduğu İŞKUR'dan 5, İl Tarım ve Orman Mudurluğunden 3 olmak uzere 8 buyukbaş hayvan aldığını, şu anda hayvan sayısını 17'ye cıkardığını soyledi.
Buyukbaş hayvancılık yapan dedesine cocuklukta yardım ettiğini dile getiren Karaman, şunları anlattı:
"Dedem yaşarken hafta sonu yanına gelip ona yardım ediyordum. İşi oradan oğrendim. Yaza doğru 5-6 kurbanlık dana alacağım. Kurbanlık besleyeceğim. Karabuk'teki butun arkadaşlara bu işi yapmasını tavsiye ederim. Cok guzel bir iş. Kendi işini yapmak daha guzel. Severek yapıyorum. Bu işi yapacağım, başka bir iş icin uğraşmayacağım. Surekli hayvancılık yapacağım. Babaannem bana destek oluyor."
Karaman, işini buyuterek yeni bir işletme kurmak istediğini dile getirerek, "Kendi paramla kendi işimi yapıyorum. Kimseye muhtac değilim. Cebim parasız kalmaz. Benim gibi arkadaşlarla sosyal medyadan goruşuyoruz 'Siz de yapın bu işi, tavsiye ederim.' diyorum. Hatta bir arkadaşım hayvancılığa başlayacak. Destek olan herkese teşekkur ederim." diye konuştu.
"İŞKUR projeleri ile engelli vatandaşlar sosyal hayatta yer alıyor"
İŞKUR İl Mudur Vekili Mustafa Calış da engelli vatandaşların kendi işlerini kurması icin destek sağladıklarını soyledi.
İŞKUR projeleri ile engelli vatandaşların sosyal hayatta yer aldığını belirten Calış, "İŞKUR bununla beraber engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları, işe ve iş yerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı iş yerleri ile diğer projeler aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmayı amaclıyor." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu