Anneler... "Nasıl geleceğe adını yazdıracak nesiller yetiştirebilirsiniz?" sorusunun cevabını bu yazıda bulacaksınız...
"Cocuk gozuyle bakmayı, cocukların dilini bilmeyi, gozlerinden dunyalarını okumayı oğrenince şimdi cocuklarla aram cok iyi" veya "cevremde bircok kişiye aldığım bilgiyle yardımcı oldum" sozlerini duydukca bu yonde durmaktan onur duyuyor ve mutlu oluyorum.
Şu zamanda her alan icin en ufak beceri icin eğitimler bilgiler veriliyor, yeterliliğiniz varsa gorev alabiliyorsunuz. Ama anne olabilmek icin bir eğitim alınmıyor maalesef. Biyolojik anne olmak, cocuğumuzu dunyaya getirmekten sonraki donem bizler icin en buyuk vebal. Cunku bir insan yetiştireceksiniz. İleride yapacaklarının ardında, her kapının arkasından “anne” cıkacak. İnsan yavrusu buyutmek ihmallere verilmeyecek kadar ciddi. Cunku elimizdeki geleceğin nesli. Belki de sizin evladınızdır geleceğin Mimar Sinan’ı, Piri Reis’i , Ali Kuşcusu, M.Akif Ersoy’u ve ya niceleri... O gozle bakmalı, o gozle buyutmeli.
Eğitimci-Yazar Ahmet Maraşlı hocanın da dediği gibi; "Cocuklarımızı dunya capında yetiştirmeye gayret gostermeli."
Umudum; yurdum genelinde bu tarz eğitimlerin yaygınlaşması, bilgi aclığının giderilmesi… Bu ihtiyacın karşılanması anne adaylarına,annelere, ve torun bekleyen kadınlar da dahil herkese lazım…
Cevrenizde bu tarz bir program olursa veya cocuğunuzun okulunda seminerler duzenlenirse bu fırsatı değerlendirin, koşa koşa gidin… Cunku bir cok hatalarımız var, doğru olduğunu zannettiğimiz...
Haftaya anneliğin formulunu acıklayacağım. Şimdiden haberini verelim. Oğrencilik hayatımızda bircok formuller ezberledik.. Yeri geldi bazıları lazım oldu, bazıları uctu,gitti. Bu formul ise, omur boyu silinmemeli,arasıra okunup pekiştirilmeli ziyadesiyle…
Ozlu Soz: “Gecmişin Sesi Gelecekte Yankılanır.”
Gladyator filminden.
alıntı
Geleceğin Fatihlerini Yetiştirmek...
Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı0 Mesaj
●46 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Geleceğin Fatihlerini Yetiştirmek...