MARDİN'de yaşayan Sadettin Muratoğlu (83), ilerleyen yaşına rağmen unutulmaya yuz tutan oymacılığı devam ettiriyor. Mesleğe 12 yaşında başlayan Muratoğlu'nun Selcuklu, Osmanlı ve Suryani motiflerini kullanarak, yaptığı urunler yurt icinde ve dışında yoğun talep goruyor. Mesleğini cok sevdiğini belirten Muratoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan icin de 2 tespih kutusu yaptığını soyledi.
Mardin'de 71 yıldır oyma sanatıyla uğraşan Sadettin Muratoğlu, ceviz ağacından kursu, duvar saati cercevesi, cami ile kiliselerin minberlerinin yanı sıra masa ve koltuk ureterek gecimini sağlıyor. Muratoğlu, bilek gucuyle urettiği ve sanat eseri haline getirdiği urunlerini Ankara, İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Almanya, İtalya, Avusturya gibi Avrupa ulkelerine gonderiyor.
12 yaşından beri oyma sanatıyla ilgilendiğini soyleyen Muratoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan icin 2 tespih kutusu yaptığını ifade etti. Muratoğlu, "12 yaşından beri calışıyorum. Urettiğim urunleri Almanya, Hollanda ve Amerika'ya gonderdim. Amerika'da oymacı arkadaşım var. Beni kac kere davet ettiler, gidemedim. Urettiğim masa ve koltukları İzmir, Ankara, İstanbul gibi cok sayıda kente gonderiyorum. İş insanlarına da masa ve oturma grubu uretiyorum. Bir takım, iki koltuk, iki kanepeden oluşuyor. Hepsi el oyması, makine kullanmıyorum. Bir oturma grubu yapmak bir ayımı alıyor. Urettiğim butun urunler el oymasıdır. Deyrulzafaran Manastırı'ndaki koltukları da ben onardım. Ulu Camii'ndeki cevizden yapılan 660 yıllık minberi ben tamir ettim, 6 ayda bitirdim" dedi.