KONYA'nın Beyşehir ilcesinde yaklaşık 450 calışanı olan Huğlu Av Tufekleri Kooperatifi'ne ait silah fabrikasında işcilerin hem motivasyonlarını artırmak hem de pandemi tedbirleri kapsamında dinlenmeleri icin 'pandemi sosyal alanı' oluşturuldu. Kooperatifin satış ve pazarlama muduru Abdussamet Guzel, "Buradaki maksadımız, calışan arkadaşlarımızın motivasyonunu yukseltmek ve cay molalarında sanki doğal ortamda oturuyormuş hissi verebilmektir" dedi.
Beyşehir'in Huğlu Mahallesi'nde cok sayıda av tufeği uretim atolyesi bulunuyor. Bazıları da bir araya gelip Huğlu Av Tufekleri Kooperatifi catısı altındaki silah fabrikasında uretimini surduruyor. Turk Standartları Enstitusu tarafından 'Covid- 19 guvenli uretim' sertifikası alan fabrikada, işcilerin de pandemi şartlarında daha rahat calışması icin alan oluşturuldu. Uretim yapılan makinelerin arasında suni cim, ahşap tabure ve masalardan oluşturulan pandemi sosyal alanında işciler, mola saatinde, sosyal mesafe ve pandemi tedbirleri kapsamında cayını ve kahvesini icebiliyor.

MOTİVASYONU ARTIRMAK İCİN YAPILDI Kooperatifin satış ve pazarlama muduru Abdussamet Guzel, pandemi sosyal alanını, bu pandemi doneminde işcilere guzel bir alan oluşturup, motivasyonlarını artırmak icin yaptıklarını belirtti. Guzel, şunları soyledi: "Fabrikanın yonetim kurulunca, buradaki arkadaşlarımızın motivasyonunu, verimliliğini artırmak adına araştırma yapıldı. Bu araştırmalar neticesinde de yağ ve metalin yoğun olduğu atolyede tamamen doğal bir ortam oluşturulmasına karar verildi. Bu kararla boyle bir projeyi hayata gecirmiş olduk. Buradaki maksadımız, calışan arkadaşlarımızın motivasyonunu yukseltmek ve cay molalarında sanki doğal ortamda oturuyormuş hissi verebilmektir. Yine atolyeye gelen ziyaretcilerimize boyle uygun bir ortam hazırlamaktır. Daha once boyle bir ornek gormedik. Ozellikle yeşil alanların insana daha cok huzur verdiğini anladık. Onların daha farklı bir ortamdaymış gibi işlerine devam edebilecekleri bir yer olacağını duşunduk."POZİTİF ENERJİ VERİYOR İşcilerdan Hasan Cınar da pandemi sosyal alanının kendilerine pozitif enerji verdiğini belirtti. Bu alanın işciler duşunulerek yapılmasından dolayı da mutlu olduklarını ifade eden Cınar, "Bu alan bizim icin cok iyi oldu. Bize pozitif enerji verdi. Calışma arkadaşlarımla molaya cıktığımızda sanki bir cay bahcesiymiş gibi oturuyoruz, sohbetlerimizi ediyoruz. Oğle molalarımızda buraya oturup guzel vakit gecirebiliyoruz. Cay alırken de sosyal mesafe kurallarına uyuyoruz, oturma duzenimiz sosyal mesafe kurallarına uygun. Hem sağlıklı bir ortam hem de pozitif bir enerji yaratarak burada değerli vakitler geciriyoruz. Arkadaşlarımızla iş yerine geldiğimiz zaman bize değer verildiğini hissediyoruz. Molalarda makinelerin kenarlarında veya arkasında oturmaktansa hep birlikte burada oturup sanki dışarıdaymışcasına guzel bir vakit geciriyoruz" diye konuştu. ?

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı