KONYA'da, 2'nci kez boşandığı Muhammet Karadayı (26) tarafından sokak ortasında tabancayla başından vurularak, oldurulen Esmanur Karadayı'nın (22) annesi Hacer Apaydın (47), kızını her gun işe kendisinin goturduğunu anlattı. Olay gunu uyuyakaldığı icin kızını işe goturemediğini belirten Apaydın, "Kızım benden cesaretliydi. 'Bana bir şey olmaz anne' diyordu. Her gun işe ben goturuyordum. O gun uyumuş, kalmışım, ben goturemedim. Keşke ben orada olsaydım, onune atlasaydım. Kızım defalarca şiddet gordu. Hep şikayetci olduk; ama bir yaptırım olmadı" dedi.
Olay, 21 Aralık Salı gunu saat 08.30 sıralarında merkez Karatay ilcesi Sırcalı Mescit Caddesi'nde meydana geldi. Camcılık yapan Muhammet Karadayı, 4 yıl once evlendiği, aradan gecen surecte boşanıp, tekrar evlendiği ve 20 Kasım'da anlaşmalı olarak yeniden boşandığı Esmanur Karadayı'yı sokak ortasında tabancayla başına ateş ederek oldurdu. Ardından aynı tabancayı başına dayayıp, intihara kalkıştı. O anlar da guvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. Hastaneye kaldırılan Muhammet Karadayı da kaldırıldığı hastanede 3 gun sonra hayatını kaybetti.

'KIZIMIN HAYALLERİ VARDI'Oldurulen Esmanur Karakaya'nın annesi Hacer Apaydın, 2 cocuğunun olduğunu hatırlatarak, kızı Esmanur'un acısının 15 yaşındaki diğer kızı Rabia ile dindirmeye calıştığını belirtti. Bir iş yerinde guvenlik gorevlisi olarak calışan kızı Esmanur'u her gun işe kendisinin goturduğunu belirten Apaydın, şunları soyledi: "O benden cesaretlidir. Ben, eski eşi bir şey diye korkardım. 'Annem sana bir şey yapar' derdim; ama o bana 'Korkma anne bir şey yapamaz. Ne geldiyse başımıza korktuğumuz icin geldi' derdi. Ondan cesaret alırdım. Tam kurtulduk artık derken başımıza boyle bir olay geldi. Her gun işe ben goturuyordum. O gun uyumuş, kalmışım, ben goturemedim. Keşke ben orada olsaydım, onune atlasaydım. Olan bana olsaydı. Ben yaşayacağımı yaşadım, keşke biraz da kızım yaşasaydı. O daha 22 yaşındaydı. Hayalleri vardı. O hic hayatının tadını alamamıştı. Kızım defalarca şiddet gordu. Hep şikayetci olduk; ama bir yaptırım olmadı."4 YIL BOYUNCA HER GUN ŞİDDET GORMUŞKızının, Muhammet Karadayı ile evlenmesine ilk başta karşı cıktıklarını belirten Apaydın, "Seviyorum kızınızı alacağım' dedi. Biz de vermeye karşı geldik; ancak 1 yıl kapımızın onunden hic ayrılmadı. Kızımızı verdik. 4 sene boyunca kızıma şiddet uyguladı. Karakollara gittik, raporlar aldık; ama bir care bulamadık. Daha once boşanmışlardı. Cocuğuma huzur vermedi. Surekli şiddet uyguluyordu. Cocuğum ayrılmıştı, bitmişti artık. İşini de bulmuştu. Boyle olum cocuğuma layık mıydı? Kızım, 'Anne kurtulamam artık bu pislikten. Beni surekli tehdit ediyor' diyordu, hatta 'Anneni, babanı oldururum' diyormuş" diye konuştu.'AİLESİ SAHİP CIKMADI AMA BEN ONA ANNE OLDUM'Apaydın, eski damadı Muhammet Karadayı'ya kayınvalidelik değil, annelik yaptığını ve ailesinden daha cok ilgilendiklerini belirtti. Apaydın, "Ona hicbir zaman hakkımı helal etmiyorum. Ben, ona annelik yaptım, kayınvalidelik yapmadım. Cocuğumun arkasında durdum; ama onu da ezmedim" dedi.'ARTIK BİZİM İCİN HAYAT BİTTİ'Gozyaşlarını tutamayan Apaydın, "Artık anneler ağlamasın, ben de oldum. Esmanur oldu, ben de oldum. Artık bizim icin hayat bitti. Benim cocuğum terbiyesizlik yapmadı. İşine gidiyordu. Boyle sokak ortasında oldursunler diye buyutmemiştim kızım" dedi.
?

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Salih BUYUKSAMANCI