Otobusle eve donuyorum ve yine otobusteki anonslar calışmıyor. Hic şaşırmadım! Saat 20.30 ve 21.00'de yasak başlıyor. Hafif bir gerginlik var tabii. Akşam akşam şofore hic bulaşmadım. Zaten her zaman gectiğim yol, bıraksalar otobusu surecek ozguvene sahibim. Ne de olsa 40 yıllık Bayrampaşalıyım!
Instagram'da gezerken Hamza Demir adlı kor bir arkadaşın profiline rastladım. Takibe alıp videolarını 'izledim'. "İşte buldum, tıpkı benim gibi bir adam" dedim kendi kendime. Kendiyle barışık, tek rakibinin yine kendisi olduğunu soyleyen bir stand-up'cı... Bir videosu var ki kırıldım gulmekten. Bir teyze var, Hamza'nın gosterisini izliyor ama gulmuyor. Gulenleri de susturuyor. Şoyle diyor: "Adam kor olmuş, hic gulunur mu?"

Hamza Demir'in Instagram hesabı: @hamza_demir2
Neden gulmeyelim? Dunyanın haline bakın, gulmediğimiz gunler icin cok pişman olacağız bence. Gulecekseniz gulun, hic tutmayın kendinizi. Kimin hayatı zor değil ki bizimki kolay olsun! Ancak zor olan kor olmak değil, bunu bir turlu anlatamıyoruz.
Belirli gunlerde her zaman anlatılır, bilirsiniz. "Onu yapamıyorlar, şuraya gidemiyorlar" gibi... Farkındalık olsun diye! Fakat bir işe yaramıyor. Hamza gibi yaptıklarımızdan bahsetmemizin zamanı geldi! Kor bir insanın yapamayacağı tek bir şey var, gormek. Onun haricindeki her şeyi yapabiliriz. Tabii sizi de yanımıza alarak başaracağız!
Calışana, uretene destek olun, yolumuzu acın
Yurtdışına gidip gelenler, ozellikle de Avrupa'ya, bana hep şunu soyluyor, bir bakan da soylemişti: "Avrupa'nın bilmem ne şehrinde ne kadar cok engelli ve yaşlı var." Oysa engelli oranı cok yuksek ulkelerin bile onundeyiz biz. Turkiye nufusunun yuzde 12'den fazlası engelli. Bunlara onların anne-babalarını, eşlerini, cocuklarını da ekleyin. Cunku onlar da bizim yaşadıklarımızı yaşıyor. Rakam uc katına cıkıyor, yani bizim yaşadığımız sorunlar ulkenin neredeyse yuzde 36'sını ilgilendiriyor.
Bizim dışarı cıkabilmemiz gerekiyor, iş ve sosyal hayata katılmalıyız. Size duşen de iş yapanı, calışanı, ureteni desteklemek olmalı. Hamza ve ben de diğer arkadaşlarımızın yolunu acmalıyız. Ama yardımınıza ihtiyacımız var. Bizim sorunumuz gormemekten ote gorulmemek. Sadece belirli gunlerde ve haftalarda değil, butun bir yılı birlikte yaşayalım. Gecen onlarca yılı birlikte geciremedik. Bir tanesi daha gecip gitti gecen hafta. Gun bugundur.
Hamza Demir kardeşime de başarılarının devamını diliyorum. Mucadele bitmeyecek, hep birlikte daha cok engelliyi hayata kazandıracağız.
Kaynak: Hurriyet