İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, "Biz bu coğrafyayı merhametle, barışa huzura ve kardeşliğe taşıyabiliriz" dedi.
İcişleri Bakanı Soylu, Beşiktaş Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Muzesi'nde duzenlenen '1000 şehide 1000 Su Kuyusu' projesine destek amacıyla duzenlenen sanat sergisinin acılışına katıldı.
"İYİLİK YAPMAK HERKESE NASİP OLMAZ"
Tamamlanan kuyu sayısının 100'e yaklaştığını belirten Bakan Soylu, "Allah bilir nerede yaşayan insanların su ihtiyacını karşılıyoruz. Bundan daha guzel bir şey olabilir mi? İyilik etmeyi Allah herkese nasip etmez o yuzden bu nasibe sığınmak gerek. Kuyular peş peşe acılıyor. Şu ana kadar tamamlanan kuyu sayısı 100'e yaklaştı. Diğerlerinin calışmaları suruyor. Su işi başka hicbir şeye benzemez. Gonul yapmak isteyince Allah yapmanıza izin veriyor hem de onunuzu acıyor. Buradan Deniz Feneri Derneği'ne, Deniz Feneri Derneği'nin bağışcılarına cok teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu. "BAZEN GİTMEYİNCE ANLAMIYORSUNUZ "Diyarbakır Anneleri ile bir araya geldiğini belirten Bakan Soylu, "Bazen gitmeyince anlamıyorsunuz. 3 ayda bir Diyarbakır Anneleri'yle bir araya geliyorum. Gecen o annelerden biri oyle bir soz soyledi ki. Demirtaş'a 'Milletin Cocuğunu kullanacağına, senin neden oğlun dağa cıkmıyor?' dedi. 9 yaşındaki evladının oraya goturulduğunu annenin bu feryadı ile anlarsınız. 'Okula gitti, bir daha donmedi' dedi. 'Cebimde oyle mektuplar var ki' dedi. 9 yaşındaki cocuğa mektup yazdırmışlar 'Ben buyuk savaşcı olacağım' diye. Biz bu coğrafyayı merhametle, barışa huzura ve kardeşliğe taşıyabiliriz" diye konuştu.
"ONLAR MUTLYUYSA BİZ DE MUTLUYUZ"İcişleri Bakanı Soylu, "Biz dunyada yalnız bir millet değiliz. Pek cok noktada bize dua edenlerin olduğu bir milletiz. Eğer biz zenginliğimize aldanıp komşularımıza el uzatmasaydık Allah'ın sınavından gecemezdik. Zenginlik bizi şımartmadı. Hala da şımartmıyor. Son 10 yılda ulkemizin balkanlarda yaptıkları bir destan niteliğindedir. Herkes mutlu. Onlar mutlu biz mutluyuz. Daha fazlasını yapmak istiyoruz. İşte zenginliği biz bu yuzden istiyoruz. Zenginliği Allah'ın verdiği sınavda uzerimize duşeni yerine getirmek icin istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"ŞEHİTLERİMİZİN ADI AFRİKA'DA YAŞAYACAK""Şehitlerimizin adı Afrika'da yaşayacak" diyen Suleyman Soylu, "Şehit eşi 1,5 yaşındaki oğlunu kucağımıza verdiğinde inanın sorumluluğunuz kat kat artıyor. Kimse yanlış anlamasın, ofkemize yenilmiyoruz. İcimizdeki acıya ve o cocuklara mahcubuz. Afrika'nın hic bilmediğimiz bir yerinde bir şehidimizin adı yaşayacak. Oradan su icenler şehidimize ve ailesine dua edecek. Bundan daha onemli bir şey olamaz. Deniz Feneri Derneğine, Deniz Feneri Derneği'nin bağışcılarına cok teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler acılış kurdelesini kesip sergiyi gezdi.