Atakaş Hatayspor, Super Lig'in 18. haftasında 10 Ocak Pazar gunu sahasında yapacağı Beşiktaş macının hazırlıklarına devam etti.
Antakya Ataturk Stadı'nda teknik direktor Omer Erdoğan yonetiminde gercekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Cift kale macla tamamlanan antrenmana, takımın yeni transferi Liberyalı forvet Mohammed Kamara da katıldı.

Teknik direktor Erdoğan, antrenmanda gazetecilere, gecen hafta deplasmandaki Genclerbirliği macında, kalecileri Munir Mohand Mohamedi'nin rakip oyuncuya yonelik hareketini "talihsiz bir mac yaşadık" şeklinde değerlendirdi.
Munir'in şanssız bir pozisyon yaşadığını belirten Erdoğan, şoyle konuştu:
"Mac istediğimiz gibi giderken rakibin bize karşı kapanıp kontra ataklarla hucum edeceğini bildiğimiz icin ilk golu atmamız cok onemliydi cunku golu attıktan sonra rakibin de daha cok risk alıp oyunun bizim lehimize doneceğini beklerken maalesef talihsiz bir pozisyonla karşılaştık. Tabii ki sıcağı sıcağına acıkcası pozisyonu cok değerlendiremedik. İlk başta sanki bilerek yapılıyormuş gibiydi ancak detaylı inceleyince şansız bir pozisyon yaşamış. Kamerada detaylı bir şekilde incelediğimizde Munir kesinlikle rakibi gormuyor ve doğal olarak kalkarken destek alarak kullanacağı ayağını uzatıp bir kalkış şekli var. O ara zaten Genclerbirliği futbolcusu Arda'nın da normalde yuzu kaleye donukken Munir'e doğru tam donmesiyle cok şanssız bir pozisyon yaşamışız. Tabi bu Munir'i kaybetmekle birlikte devamında penaltı, 10 kişi kalmamız bizi tabii ki sıkıntıya soktu. Dediğim gibi yaşandı, bitti. Uzulduk ama 10 kişi kalmalarına rağmen oradan iyi bir sonuc almaya calışan oyuncularımız vardı."
"Cıkışımızı devam ettirmek istiyoruz"
Rakiplerinin hucum gucune dikkati ceken Erdoğan, "Analizlerimizi yaptık, biz de iyi durumdayız. Ozellikle son haftalardaki cıkışımızı devam ettirmek istiyoruz. İnşallah guzel bir futbolla sahamızda guzel bir sonuc alırız. Bana gore son haftalarda ofansif anlamda cok gol atan iki tane takım karşılaşacak. Seyir zevki guzel olacak bir mac bekliyorum." dedi.
Kaleci Munir: "Umarım kotu niyetli olmadığıma inanılır"
Genclerbirliği macında kırmızı kart goren kaleci Munir, yaşanan talihsiz olaydan dolayı uzgun olduğunu dile getirdi.
Kariyerinde daha once boyle bir hareket olmadığını anlatan Munir, "Hakemler de o şekilde karar verdi zaten. Benim de boyle bir niyetim yoktu. Sadece ayağa kalkmak istedim. Ayağa kalkamadım, hakemler de oyle duşundu. Hakemler acısından da cok normaldi cunku ben de goruntude gorduğum uzere vuruyor gibi gorunuyordum. Sadece bana inanlara veya inanmayanlara bir şey soyleyemem. Cok kotu bir durumda takımı bıraktığım icin cok uzgunum. Oncelikle butun takım arkadaşlarıma, Hatay kamuoyuna, taraftarlarına cok ozgun olduğumu soylemek istiyorum, umarım kotu niyetli olmadığıma inanılır." dedi.
Munir, bir gazetecinin pozisyon sırasında Genclerbirliği oyuncusunu gorup gormediğini sorması uzerine, şu cevabı verdi:
"O anda aslında topu aldım ve yere yattım. Tabii ki izleyenler, 'arkama baktığımda futbolcuyu gordum ve oyle vurdum' sanabilirler ama aşağıda yatan oyuncuyu gormedim ve ben de bir reaksiyonla hemen kalkmak istedim, ayağım suratına geldi. Takım olarak cok iyi durumdaydık, iyi gidiyorduk ve benim bu hareketim takımda moral kaybına ve macı kaybetmemize neden olduğunu biliyorum ama şunu da umuyorum Turkiye Futbol Federasyonunun bana vereceği cezada umarım iyi niyetimden şuphe etmezler. Sadece bazen adım atarsınız, bazen yolunuza sert kaya cıkar ve ben o sert kayaya carptım. O hareketim de oyle algılandı."
Kulubun basın sozcusu Rahmi Vardı da Beşiktaş karşısında iyi mucadele edip 3 puan alacaklarına inandıklarını soyledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Lale Koklu Karagoz