Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle Dijital Jenerasyon Derneği tarafından duzenlenen "Dijital Dergicilik Okulu" oğrencileri, hazırladıkları "Kolonya" adlı derginin 3. sayısında kuresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat cekti.
İlk sayısında Kovid-19 ile ilgili meseleleri, ikinci sayısında da Ramazan ayı bilinci ve bayramları konu edinen dergi, son sayısında hazırladığı iceriklerle, bilincsiz su tuketiminin onune gecmek ve farkındalık oluşturmak amacını taşıyor.

Derginin genel yayın yonetmenliğini ustlenen Gizemnur Kose, giriş yazısında şunları kaydetti:
"Koronavirus salgını bize bir kez daha sağlıklı yaşamın bizim icin ne kadar onemli olduğunu acı bir şekilde oğretti. Sağlıklı bir yaşam icin doğanın korunmasına ihtiyacımız var. Dijital Dergicilik Okulu oğrencileri sizler icin, kuresel ısınma, kuraklık ve bilincsiz su tuketimi konularındaki filmleri, belgeselleri ve araştırma yazılarını, divan edebiyatımızdan gunumuz edebiyatına varıncaya kadar su temalı eserleri incelediler. Yazı, şiir ve cizimleri ile bilincsiz su tuketiminin onune gecmek, farkındalık oluşturmak icin eserlerini eğitimlerinin bir parcası olan dergi ile sizlere sunmaktalar. Kaynaklar sınırsız değildir. Sağlığımız icin, geleceğimiz icin, maske, mesafe, temizlik ve bilincli tuketim diyoruz. Unutmayın bu eşsiz dunya benim, senin ve hepimizin."
Sude Yarbasan'ın da editorluğunu gercekleştirdiği dergide, "Kuresel Isınmanın İnsan Sağlığına Etkileri", "Kuresel Isınmaya Karşı Alınması Gereken Onlemler", "İklim Değişikliği Gercek Mi?", "İklim Değişikliğinin Hayvan Gocleri Uzerine Etkisi" ve "Kuresel Isınmada İnsan Faktoru" gibi bircok konu ele alındı.
Toplam 56 sayfadan oluşan dergide ayrıca bu ay, Devlet Su İşleri Genel Muduru Kaya Yıldız'la yapılan bir soyleşi okurların dikkatine sunuluyor.
Kolonya dergisi ve oğrencilerinin hazırladıkları 170'ten fazla dergi, "dijitaldergicilikokulu.com" adresinden ucretsiz olarak okunabiliyor.
Dijital ortamda surdurduğu eğitimlerle yeni editorler, yeni genel yayın yonetmenlerini kultur camiasına kazandırma amacıyla başlatılan okula, 2021 bahar donemi eğitimleri icin son başvuru tarihi 15 Ocak olarak belirlenmişti.
Başvurular, "dijitaldergicilikokulu.com" ve "dijitaljenerasyon.org" adresinden ucretsiz yapılabiliyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Aişe Humeyra Bulovalı