Van'da, Kultur ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Mudurluğu ile Turkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından 'İller ve Destinasyonlar Tanıtım Calışması' konulu toplantı gercekleşti.
Kentteki bir otelde gercekleşen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mesut Ozan Yılmaz, her yerde olduğu gibi Van'ın da pandemi surecinden olumsuz etkilendiğini soyledi.

Van'ın bolgenin lokomotifi konumunda olduğunu ve bolgenin yukunu ceken bir il olduğunu belirten Yılmaz, "Van, hem denizi hem doğasıyla insanlar icin bir cazibe merkezi konumundadır. Bu anlamda ilimiz paydaşlarından ve bakanlığımızdan isteğimiz, bu kente gelen kişilerin 'Ben Van'ı boyle bilmiyordum' demelerinin onune gecmek. Calışmamızın ilimize ve ulkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Kultur ve Turizm İl Muduru Bilal Sonmez de bolge illerinin turizm potansiyelinin dunyaya aktarılması noktasında yapılan calışmanın onemli olduğunu ifade ederek, "İlimizin turizm noktasında hak ettiği hedeflere ulaşması icin onemli tum kulturel değerlerimizin dokumanları bakanlığımızla paylaşılmıştır. Bu calışmanın kentimize, bolgemize ve ulkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Toplantıda TGA Genel Mudur Yardımcısı Ertan Turkmen ve ekibi bir sunum yaptı. Ardından davetliler kentin sorun ve sıkıntılarını goruştu.
Toplantıya, YYU Turizm Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Ocak, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van ESOB Başkanı İsa Berge, TURSAB Doğu Anadolu Bolgesel Yurutme Kurulu Başkanı Cevdet Ozgokce, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Guray, Elite World Van Otel Genel Muduru Oktay Aksoy, Van Muzesi Muduru Erol Uslu, VANODER Başkanı Reşat Yeşilağac, Ajans Asya Fuarcılık Yonetim Kurulu Başkanı Suleyman Guler, VAHATUDER Başkanı Abdullah Tuncdemir ve turizmciler katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozkan Bilgin