Gaziantep Buyukşehir Belediyesi, İslahiye ilcesine bağlı Koccağız Mahallesi'ndeki oğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) erişmekte sorun yaşamaması amacıyla mahallenin internet altyapısını guclendirdi.
Buyukşehir Belediyesinden yapılan yazılı acıklamaya gore, Buyukşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Mudurluğu iş birliğinde, yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle uzaktan oğrenim goren oğrencilerin rahatlıkla EBA uzerinden eğitimlerini gormesi icin kentteki kırsal mahallelerde internet altyapısını guclendirmeye devam ediliyor.
Bu kapsamda belediye yetkililerinin yuruttuğu calışmalar neticesinde, Koccağız Mahallesi'nde internet altyapısı uzaktan eğitim icin uygun internet hızına ulaştırıldı.
Buyukşehir Belediyesi, Kocağız Mahallesi'nin yanı sıra ildeki 22 kırsal yerleşimin internet altyapısını iyileştirdi.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Mudurluğunce internet sıkıntısı yaşanan bolgelerin isimlerinin kendilerine ulaştırılması durumunda ekip olarak bolgedeki altyapı sıkıntısını cozeceklerini belirterek, "Geleceğin soz sahibi cocuklarımızı ve genclerimizi eğitimsiz bırakmayacağız." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fırat Ozdemir