SAKARYA'da, Afet ve Acil Durum Mudurluğu, gazetecilere deprem oncesi, deprem sonrası ve deprem anında yapılması gerekenlerin anlatıldığı eğitim verdi. Eğitimde simulasyon tırı kullanılarak katılımcılara deprem anı da yaşatıldı.
Sakarya'da Demokrasi Meydanı'nda Afet ve Acil Durum Mudurluğu (AFAD) tarafından gazetecilere deprem eğitimi verildi. AFAD eğitmeni Alper Demir tarafından afet oncesinde yapılması gereken hazırlıklar, afet anında yapılması gerekenler ve afet sonrasında neler yapılacağı anlatıldı. Eğitim sonrasında simulasyon tırında deprem anı canlandırılarak eğitim sonlandırıldı.

Gercekleştirilen eğitim ile ilgili acıklama yapan AFAD Sakarya İl Muduru Huseyin Kaşkaş, "Bizim vazifemiz her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmaktır. Bu işin ozu ise afet oncesi hazırlık yapmak, riskleri belirlemek, onlem almak ve afet yanında neler yapacağımızı bilmek. Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yonetim Başkanlığı ve İcişleri Bakanımız Suleyman Soylu 2021 yılını 'Afet Eğitim ve Farkındalık Yılı' olarak ilan etti. Bu sebeple ulke genelinde eğitimler yapılarak farkındalık yaratmaya calışacağız" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Onur GUDEN