Yeni tip koronavirusu (Kovid-19) 40 gunluk tedaviyle yenip sağlığına kavuşan AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Ozkan, hastalıkla mucadelede yaşadıklarını anlattı.
Hacı Ozkan, AA muhabirine, testinin pozitif cıkmasının ardından 5 gun hastanede tedavi gorduğunu soyledi. Tedavisine daha sonra evde devam edildiğini dile getiren Ozkan, 40 gunluk surecte zorluklar yaşadığını belirtti
Bu surecte sağlık calışanlarından buyuk destek gorduğunu anlatan Ozkan, "Bu hastalıkta moral cok onemli. Sağlık calışanları, hastalara ağabeyi, kardeşi, ablası, annesi gibiymiş gibi bakıyor. Sağlık koşullarımız hamdolsun iyi. Tedavimin 40'ıncı gununden sonra iyileştim. Sonra calışmalarımıza başladık. Tedavi surecimde doktorlarımız ve sağlık calışanlarımızın tum soylediklerini uyguladım. Bu onemliydi." dedi.
Test oncesinde kendisinde herhangi bir belirtinin olmadığına dikkati ceken Ozkan, "Pozitif olduğumu oğrendikten bir gun sonra belirtiler kendini gostermeye başladı. Bu sureci cok zor gecirdim. İlk 10 gun nefes almakta sıkıntı cekmedim. 11'inci gunde nefes alışverişte zorluk cektim." diye konuştu.
Ozkan, hastalığın hafife alınmaması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşlara uyarıları dikkate alması cağrısında bulundu.
Kurallara uymanın onemine değinen Ozkan, şunları kaydetti:
"Bu hastalık ne gence yaşlıya ne de zengin fakire bakıyor. Vatandaşlarımız, Sağlık Bakanımızın, hekimlerimizin soylediklerini dikkate alsınlar. 'Nasılsa bana bir şey olmaz' diyen arkadaşlarımızın bu hastalığa yakalandığına defalarca şahit olduk. Vatandaşlarımız lutfen dikkat etsin. Kalabalıklardan uzak dursun. Maske takmayıp, sosyal mesafeye dikkat etmezsek yarının hasta adayı olduğumuzu unutmamamız gerekir. 'Benim hastalığım yok, ben gencim bu hastalığa meydan okuyorum' duşuncesiyle hareket etmemek gerekiyor. Başka bir insanın hastalığa yakalanmasına hatta olumune neden olmamak icin kurallara dikkat etmemiz gerekiyor."
Tedavi surecinde calışmayı cok ozlediğini ifade eden Ozkan, "İyileştikten sonra yine sahalardayız. Toplum icin calışıyoruz. Dışarıdaki vatandaşlarımıza gereken uyarıları yapıyoruz." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Unal Uysal