GİRESUN'un Eynesil ilcesinin Yarımca koyunde imam olarak gorev yapan Huseyin Avni Ozturk (28), caminin minaresini boyamak icin Erzurum'da endustriyel dağcılık eğitimi aldı. Ozturk, iple tırmanacağı 40 metre yukseklikteki caminin minaresini boyadıktan sonra cevre koylerdeki camilerin minarelerini de boyayacak.Erzurum Ataturk Universitesi İlahiyat Fakultesi'nden 2016 yılında mezun olan Huseyin Avni Ozturk, 2019 yılında Giresun'un Eynesil ilcesinin Yarımca koyunde imam olarak goreve başladı. Gorev yaptığı caminin minaresinin eskidiğini ve boyanması gerektiğini duşunen İmam Ozturk, bunun 15 bin liraya mal olacağını oğrenince kolları sıvadı. Yıllık izninde geldiği Erzurum'da daha onceden tanıştığı Mustafa Tekin ile goruşen Ozturk, minareyi kendi başına boyamak icin endustriyel dağcılık eğitimi almaya başladı. Tekin ile buz dağı ve yapay tırmanış duvarında 3 gun boyunca uygulamalı eğitim goren Ozturk şunları soyledi:
"Giresun Eynesil ilcesi Yarımca koyunde bir bucuk yıldır imam olarak gorev yapıyorum. Caminin minaresinin boyasının eskidiğini gordum. Civar koylerde de durum aynı. Boyama masraflarının ne kadara mal olacağını araştırdım. Karadeniz'in engebeli bir coğrafyası var ve minareler de genelde yuksek bolgelerde oluyor. Bu sebeple vinc kullanma olanağı olmadığından iskele kurmak gerekiyormuş. Bunun da maliyeti yaklaşık 15 bin lirayı buluyor. Dağcılığa ilgim olduğu icin kendim tırmanıp, boyayabileceğimi duşundum. Oğrencilik yıllarımda tanıştığım Mustafa Tekin'den dağcılık eğitimi almak icin yıllık iznimde Erzurum'a gittim. Gorev yaptığım koye gidince cami minaresinde antrenman tırmanışları yapıyorum. Kendimi hazır hissettiğimde boya malzemesi ve fırcaları alarak tırmanıp, boyayacağım. Başarılı olursam cevre koylerdeki caminin minarelerini de boyayacağım. Bir cami veya minaresi bakımsız ise insanlar dinine onem vermiyor demektir. Bayraklarımız da oyledir. Zaman zaman değiştirip yenileriz, bunu yapmasak vatan millet şuurunun eksik olduğunun gostergesi olabilir."Huseyin Avni Ozturk ile 5 yıldır tanıştığını ve hocanın dağcılık sporuna yabancı olmadığını belirten Turkiye Dağcılık Federasyonu Dağcılık ve Dağ Kayağı Antrenoru Mustafa Tekin, "Hocamız burada universite oğrencisi iken bizlerle tırmanışa katılırdı. Mezun olduktan sonra Giresun'a imam olarak atandı. Gorev yaptığı cami minaresinin boyası yıprandığı icin boyatmak istemiş. Ancak masraflı olunca bunu kendi cabaları ile yapmaya karar vermiş. Bizden tırmanış eğitimi konusunda yardım istedi. Biz de gerek eğitim gerekse malzeme konusunda destek verdik. O işi yapacağı kadar eğitim verip hazırladık. Minarede, bahara kadar antrenman yapacak ve sonrasında minareyi boyayacak" dedi.
- Erzurum