6 Nisan 1920
1- Turkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uydu Teknolojileri Haftası ozel oturumuna Vahdettin Koşku'nden canlı bağlantıyla katılacak, TUSİAD Başkanı Simone Kaslowski'yi kabul edecek.

(İstanbul/14.00/18.00) (Fotoğraflı - Goruntulu)
2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'nin ev sahipliğinde, İstanbul ve Marmara universitelerince Topkapı Sarayı Muzesi Konferans Salonu'nda ortaklaşa duzenlenecek "Guney Kafkasya'da Guc Dengeleri ve Karabağ Sorunu Sempozyumu"nun acılış konuşmasını yapacak.
(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı - Goruntulu)
YASAMA YURUTME SİYASET
1- Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.
(Tekirdağ/11.00-17.00) (Fotoğraflı - Goruntulu)
2- İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, Foca Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet Toreni ile İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı'na iştirak edecek.
(İzmir/09.00/15.00) (Fotoğraflı - Goruntulu)
EKONOMİ
1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ege Universitesi 175. Tarım Bayramı etkinliğine ve İzmir Ticaret Odasında Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bolgesi (TDOSB) gelişmeleriyle ilgili bilgilendirme toplantısına katılacak, Oda bunyesindeki tarımla ilgili komiteleri temsil eden meclis uyeleriyle toplantı yapacak.
(İzmir/10.00-14.45) (Fotoğraflı - Goruntulu)
2- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bakanlığının desteği, oda ile borsaların katkıları ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla, TOBB'un ABD'de kurduğu "Turkiye Ticaret Merkezi Şikago Tanıtım Toplantısı"na iştirak edecek.
(Ankara/14.30) (Fotoğraflı - Goruntulu)
3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Uydu Teknolojileri Haftası etkinlikleri kapsamında Turksat Genel Mudurluğunde duzenlenecek "Turkiye'nin Uzay ve Uydu Vizyonu" konulu ozel oturuma katılacak.
(Ankara/14.00) (Fotoğraflı - Goruntulu)
DUNYA DİPLOMASİ
1- Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya ile Madrid'de goruşecek, goruşmenin ardından mevkidaşıyla ortak basın toplantısı duzenleyecek.
(Madrid) (Fotoğraflı - Goruntulu)
2- Dunya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı - Goruntulu)
3- Suudi Arabistan ile Katar arasında sınırların acılması ve Korfez'de sağlanan uzlaşıya ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Doha)
4- ABD başkanlık secimlerinin sonuclarının resmileştiği Kongre oturumunun Donald Trump destekcileri tarafından basılmasının yansımaları takip ediliyor.
(Washington) (Fotoğraflı - Goruntulu)
GUNCEL
1- Fetullahcı Teror Orgutu'nun (FETO) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin 512 sanıklı davaya 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.
(Ankara/09.30)
SPOR
1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 18. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Fransa'nın ASVEL takımıyla karşılaşacak.
(Lyon/22.45)
2- Profesyonel Tenisciler Birliği (ATP) turnuvası Antalya Acık'ta ana tablo maclarına devam edilecek.
(Antalya/10.00)
OZEL HABER
1- GRAFİKLİ- Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından dezavantajlı hanelere destek
Yuzde 81'i engellilik, yaşlılık, hastalık veya bakım ilişkisi sebebiyle calışamayacak durumdaki kişilerin yararlandığı sosyal yardım programı sayısını 2020 itibarıyla 43'e cıkaran Bakanlık, bu desteklerle Turkiye'nin dort bir yanındaki dezavantajlı hanelere ulaştı
Salgının etkilerini en aza indirmek icin SYDV'lere 2020'de toplam 5 ek periyodik pay gonderildi, bu payların toplam tutarı 902 milyon 34 bin 223 liraya ulaştı
Yoksul durumdaki ailelere bugune kadar toplam 1,7 milyar lira elektrik tuketim desteği sağlanırken kronik hastalıkları sebebiyle cihaza bağımlı ihtiyac sahiplerinin de elektrik fatura bedeli ve kesintisiz guc kaynağına yonelik ihtiyacları karşılandı
"Kronik Hastalık Yardım Programı" ile tuberkuloz veya SSPE hastalığı bulunan 7 bin 746 ihtiyac sahibi vatandaşa 96 milyon lira nakdi yardım yapıldı
(Burcu Calık-Ankara)
2- GRAFİKLİ - "Sanayi ve teknoloji ussu" Kocaeli 2020'yi 12,2 milyar dolarlık ihracatla kapattı
İhracat liginde İstanbul ve Bursa'nın ardından ucuncu sırada yer alan Kocaeli, gecen yıl 184 ulke ve bolgeye dış satım gercekleştirdi
Ulke ihracatındaki payı yuzde 7,2 olan kentten en fazla ihracat yapılan ulkeler sırasıyla Birleşik Krallık, Slovenya, Almanya, Belcika ve Hollanda oldu
(Şahin Oktay/Kocaeli)
3- Otomotiv sektoru, ic ve dış performansıyla ekonomiye can suyu oldu
Ticaret gerilimleri, salgın ve kurdaki hareketlilik gibi gerekcelerle ust uste 2 yıldır dış satım hacmi daralan otomotiv endustrisi, tum olumsuzluklara karşın Turkiye'nin ihracatından yuzde 15,1 pay alarak ipi goğuslemeye devam etti
Gecen yıl sektorun en fazla ihracat gercekleştirdiği ulke Almanya, dış satımını en cok artırdığı ulke de Mısır oldu
Turkiye otomotiv pazarı, salgın doneminde Avrupa'ya gore pozitif ayrışırken ic pazar, canlı ve dinamik kalmaya devam etti
(Abdulselam Durdak/Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, goruntu, fotoğraf ve internet ile wap icin oluşturduğu her turlu bilgi, abone olmayanlar tarafından hicbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sozleşme kapsamı dışında bu yayınları coğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her turlu başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: Anadolu Ajansı