ANTALYA'nın Kumluca ilcesinde ortu altı sera uretimi yapan Sabri Demiroz'un felc olan 'Haydut' adlı pitbull cinsi kopeğinin rahatsızlığına, defalarca veterinere goturmesine ve fizik tedavi uygulatmasına rağmen care bulunamadı. Şimdi kopeğine bir cocuk gibi bakan Sabri Demiroz, "Canını veren Allah, canını ben vermediğim icin ben alamam. Ben kopeğim olunceye kadar bu şekilde bakmaya devam edeceğim" dedi.Kumluca'ya bağlı Kum Mahallesi'nde seracılık yapan ciftci Sabri Demiroz, 14 yıl once 15 gunluk yavruyken Adana'dan satın aldığı pitbull cinsi kopeğine 'Haydut' adını verdi. Uzun yıllar sağlıklı şekilde yaşamını surduren Haydut'un 3 yıl once arka ayaklarında aksamalar başladı. Sabri Demiroz hemen kopeğini alıp, veterinere goturdu. Veteriner hekim yaptığı incelemede kopeğin yaşlılık dolayısıyla yurumekte gucluk yaşamaya başladığını belirledi. Veteriner, kopeğe kas ve eklem guclendirici ilaclar yazdı ve vitamin desteği verdi. Ancak yapılan tum tedaviler sonucsuz kaldı. Son care olarak fizik tedavi uygulansa da Sabri Demiroz'un kopeği, bir turlu eski sağlığına kavuşamadı.
COCUK GİBİ BAKIYORSabri Demiroz, yıllardır sağlıklı şekilde yaşayan ancak son donemde yurume gucluğu ceken kopeğine şimdi cocuk gibi bakıyor. Sabah kahvaltısını yaptıktan sonra kopeğini yatağından alıp, once guneşe cıkaran Sabri Demiroz, Haydut guneşlenirken onceden ceşitli yiyeceklerle karışım şeklinde hazırladığı yiyecekleri veriyor ve suyunu iciriyor. Daha sonra kucağına aldığı kopeğini gezdiren Sabri Demiroz, akşamları ise evin kapısına hazırladığı yatağına yatırıyor. Kopeğinin hastalanmasına dayanamayan 20 yıllık ciftci Sabri Demiroz, kulubesine girip cıkması zor oluyor diye kapının onune kucuk bir yatak yaptı, icine de halı altına ısıtıcı yerleştirdi. Hayvanının soğukta uşumemesi icin uzerine polar battaniye seren Demiroz, daha sonra ustune plastik ortuyle kaplı karton ev de yaptı. Sabri Demiroz, kopeğinin yurumesi icin ozel yurutec satın aldı, fakat Haydut'un hastalığı o kadar ilerledi ki yurutec ile de yuruyemedi. 'KOPEĞİM OLUNCEYE BAKMAYA DEVAM EDECEĞİM'Sabri Demiroz, "Bu kopeği 15 gunlukken Adana'dan almıştım. 2007 yılından beri bizimle beraber yaşıyor. Seranın icine her zaman bizimle beraber girip cıkıyor. Bizimle oynaşıyordu. Bundan 3 yıl once ayaklarının aksamaya başladığını fark ettim. Ondan sonra veterinerlere goturdum. Vitamin ve ilac takviyesi yapıldı. Netice alamadık. En son veterinere goturduğumuzde fizik tedavisi uyguladık. 1 ay kadar fizik tedavi uyguladık. Yine de netice alamadık. Hic ayağa kalkamaz hale geldi. Biz de bu şekilde bakmaya devam ediyoruz. Etrafımızdaki bircok kişi 'bakımı cok zor olur uyutun' dedi. Canını veren Allah, canını ben vermediğim icin ben alamam. Ben kopeğim olunceye kadar bu şekilde bakmaya devam edeceğim" dedi.
- Antalya