E-posta hesabınızda LinkedIn’den e-posta alamıyorsanız hesabınızın spam klasorunu, istenmeyen posta klasorunu, sosyal sekmesini ve promosyon sekmesini kontrol edin. E-posta sağlayıcılar bazen e-postaları yeni kaynaklardan bu klasorlere yonlendirir.
Sorunu cozmek icin aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz:
LinkedIn hesabınızdaki e-posta ayarlarınızı doğrulama
LinkedIn hesabınızdaki e-posta ayarlarınızı doğrulamak icin:
LinkedIn ana sayfanızın en ust kısmındaki Ben simgesini tıklayın.
Acılır listeden Ayarlar ve Gizlilik’i secin.
Sayfanın en ust kısmındaki İletişim sekmesini secin.
Doğru e-postaların gonderildiğinden emin olmak icin Kanallar bolumu altında, E-posta sıklığı’nın yanındaki Değiştir’i tıklayın.
Hangi e-postaları almak istediğinizi belirtmek icin her bir kategorinin yanındaki kutucukları işaretleyin veya bunların işaretini kaldırın.
Bir kategorideki oğeleri tek tek secmek icin kategori adının sağındaki Ayrıntılar’ı tıklayın.
- Bazı kategoriler Kişisel, Tavsiye edilen ve Haftalık e-postalar arasından secim yapmanızı sağlar.
Birincil e-posta adresinizin onaylandığından emin olma
Birincil e-posta adresinizin onaylandığından emin olmak icin:
LinkedIn ana sayfanızın en ust kısmında bulunan Ben simgesini tıklayın.
Hesap sekmesinin Oturum Acma ve Guvenlik bolumu altında, E-posta adresleri’nin yanındaki Değiştir’i tıklayın.
Hesabınızdaki birincil e-posta adresinizi değiştirmek istiyorsanız e-posta adresinizin yanındaki Birincil yap’ı tıklayın.
- Guvenlik amacıyla şifrenizi girmeniz istenebilir.
Diğer uyeler sizi bağlantı kurmaya davet ettiğinde e-posta alma
Uyeler sizi bağlantı kurmaya davet ettiğinde e-posta aldığınızdan emin olmak icin:
Sayfanın en ust kısmındaki İletişim sekmesini tıklayın.
Kanallar bolumunde, E-posta sıklığı oğesinin yanındaki Değiştir’i tıklayın.
Davetiyeler ve mesajlar’ın sağındaki Ayrıntıları’ı tıklayın.
Bağlantı kurmak icin Davetiyeler’in altında Kişisel Bildirimler’i secin ve soldaki kutucuğun işaretli olduğundan emin olun.
Uyeler bağlantı kurma davetinizi kabul ettiğinde e-posta alma
Uyeler bağlantı kurma davetinizi kabul ettiğinde e-posta almak icin:
Sayfanın en ust kısmındaki İletişim sekmesini tıklayın.
Kanallar bolumunde, E-posta sıklığı oğesinin yanındaki Değiştir’i tıklayın.
Davetiyeler ve mesajlar’ın sağındaki Ayrıntıları’ı tıklayın.
Kabul Edilen Davetiyeler’ın yanında Kişisel E-postalar’ı tıklayın ve Kabul Edilen Davetiyeler’in sağındaki duğmenin Acık olduğundan emin olun.
Deneyebileceğiniz başka bazı sorun giderme adımları şunlardır:
- LinkedIn'i guvenilir e-posta alanı olarak e-posta adres defterinize ekleyin.
- LinkedIn’den gelen e-postaların engellenmediğinden emin olmak icin e-posta sağlayıcınızı kontrol edin.
- Hesapla ilişkilendirilen e-posta adresinin bir kişiye ait olduğundan ve bir dağıtım listesi veya rol bazlı bir e-posta adresi olmadığından emin olun.
- Rol hesabı/takma adlar belirli bir kişiyle değil, ofis, pozisyon veya gorev (orn: webmaster@, postacı@ admin@, vb.) ile ilişkili hesaplardır. LinkedIn den iyi bir şekilde yararlanmanız icin, kişisel e-posta adresi kullanmanızı oneririz.
- Şifre sıfırlama veya guvenlik doğrulama gibi bazı durumlarda, yukarıdaki değişiklikleri yaptıktan sonra e-postayı yeniden istemeniz gerekebilir.