TANIK S.B.: HABER KAYNAĞINI BİLMEDİĞİM İCİN BİLGİ NOTUNU BEN CEKMEDİM
Kahramanmaraş 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya FETO sucundan tutuklu bulunan ve gorevi kotuye kullanma sucundan 2 yıla kadar hapsi istenen dursun Ozmen SEGBİS sistemiyle katılırken, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gulefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablası Maviş Ocak ile aile avukatları ve sanık avukatı mahkeme salonunda hazır bulundu.

Duruşma, olay gunu Kahramanmaraş İl Emniyet Mudurluğu İstihbarat Şube Mudurluğu'nde gorevli polis memuru S.B.'nin SEGBİS sisteminden tanık olarak dinlenmesiyle başladı. Olay gunu şubede nobetci memur olarak gorev yaptığını belirten S.B., bilgi notu hazırlanmasının gorevleri arasında yer almadığını, notu hazırlama gorevinin amirlerinde olduğunu soyledi. Olay gununde ilk bilgi notunu Şube Muduru İsmail Duman'ın talimatıyla kendisi tarafından hazırlandığını ifade eden S.B., ikinci bilgi notunu kimin hazırladığını bilmediğini soyledi.İsmail Duman'ın şubeden ayrıldıktan sonra şubede yetkili olarak Dursun Ozmen kaldığını belirten S.B., şoyle konuştu: "Ucuncu bilgi notunu Dursun Ozmen'in talimatıyla hazırladım. Bana verdiği musvedde kağıttan bilgileri bilgisayarda yazıp cıktısını alıp goturduğum Dursun amire 'Bu bilgileri nereden aldınız?' diye sorduğumda ilk once cevap veremedi. Daha sonra alaylı bir şekilde 'Benim yuksek yerlerde elemanlarım var' dedi. Ben de 'Eğer bu bilgiler doğru değilse adamı ipe goturur' dedim. Aynı zamanda odasına bilgi vermek icin girdiğimde kurum ici hattan goruntulu konuştuğunu fark ettim ve goruntulu telefonun ust kısmında Kayseri İstihbarat Şube Muduru yazıyordu. 'Haber kaynağını bilmediğim bilgiyi cekmiyorum' dedim. Dursun amir de İ.K.'ya verip yuksek sesle diğer illere cekmesi yonunde talimat verdi.'DURSUN OZMEN BENİ TEHDİT ETTİ'Hakim, S.B.'nin daha onceki ifadelerin boyle ayrıntılar olmadığını belirterek, 'Neden daha once anlatmadın?' diye sordu. Bunun uzerine S.B., şunları anlattı: "Cunku beni yonlendirmeye calıştılar ve Dursun Ozmen odasında beni tehdit etti. Dursun Ozmen şifai olarak bilgi notu iceriğini diğer illere talimatıyla ilettiğim hususunu gizli tutmamı istedi. Yazılan bilgileri Kayseri İstihbarat Şubesi'nden biri beni aradı, ismini vermeden 'Bilgi var mı?' diye sordu. Ben de var 'Dursun amirimle goruşun' dedim. Daha sonra SVG arızalı deyince ben de oyle duşunerek soylemeye başladım ve o sırada arkadan birisi 'İsmini al, ismini al' deyince kumpas olduğunu anladım ve benim onlara bilgi verdiğim hususunda delil oluşturulmaya calışıldığını fark ettim. Bunun uzerine ismimi onlara soylemedim. Buro amirimiz Ali Kırcılı da beni tehdit etti. 'Kayseri senin hakkında telefon goruşme tutanağı duzenlemiş. Bugun cıkmazsa yarın cıkar' dedi. Bana bu lafıyla baskı kurmaya calıştı. Ben bu sozunu 'İleri de senin başını yakacağız' olarak değerlendirdim."'HAZIRLADIKLARI BİLGİ NOTUNDA KAYSERİ DEVLET HASTANESİ YAZIYORDU'S.b., ifadesinin devamında Dursun Ozmen'in, Yazıcıoğlu'nun sağ olarak bulunduğuna dair musvedde kağıda hazırladığı bilgi notuyla gonderilen bilgi notunun da farklı olduğunu soyledi. Bunun uzerine hakim, davaya konu olan "Devam eden calışmalarda ilimiz Goksun ilcesi Hacıomer Koyu Temurağa Koyu Kazmadere Mevkiinde helikopterin enkazına ulaşıldığı, gruptan BBP genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ayağının kırık olduğu, olu olmadığı, diğer şahısların yaralı oldukları, ilimiz Goksun Devlet Hastanesine intikal ettirilmekte oldukları, Goksun Devlet Hastanesi gorevlilerinin yaralılara mudahale icin hazır bekledikleri şeklinde bilgiler intikal etmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" şeklindeki bilgi notunu okuyup farklılıkları sordu.S.B. ise, "Bu değildi, sayın hakim değiştirilmiş. En son paragrafta ayağının kırık olduğu, enkaza ulaşıldığı, şuurunun acık olduğu ve devamında Kayseri Devlet Hastanesi'ne goturulduğu şeklindeydi. Kayseri'yi sonra Dursun Ozmen değiştirdi. Yani bunlar değiştirilmiş bilgiler. Hatırladığım sadece bunlar. Cumleler değiştirilmiş bir de nereye duştuğu şeklinde 2 satırdan oluşan bir paragraf vardı. Son paragrafta helikopterin nereye duştuğune dair detaylı bilgiler vardı. Dursun Ozmen'in musvedde şeklinde hazırladığı helikopterin duştuğu yer mevki olarak tarif ediliyordu. Daha sonra helikopterin duştuğu yer tespit edilince ceşitli soylentiler cıkmıştı ve bu soylentilere gore musvedde notundaki mevkii enkazın bulunduğu yere cok yakındı" diye konuştu.S.B.'dan sonra ikinci tanık olarak S.B.'nin 'Beni tehdit etti' dediği Ali Kırcılı dinlendi. Duruşmaya FETO sucundan hukumlu bulunduğu Aydın E Tipi Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katılan Kırcılı, televizyonda Yazıcıoğlu'nun sağ bulunduğuna dair alt yazı gectiğini gorunce Goksun'daki devre arkadaşını aradığını ve hastanede herhangi bir hazırlık yapılmadığını oğrendiğini belirterek, "Ben bunu Dursun Ozmen'e bildirdim ancak bilgi notu cekildikten sonra mı yoksa once mi soyledim hatırlamıyorum" dedi.Dursun Ozmen ise savunmasında suclamaları kabul etmedi.SAVCI: UST SINIRDAN CEZALANDIRILSINSanık ve tanıkların dinlenmesinin ardından hakim, davanın geldiği aşama nedeniyle Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin davayı birleştirme talebini reddedip duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mahkeme savcısı mutalaasını acıkladı. Savcı, Dursun Ozmen'in hazırlattığı bilgi notunun donemin Kayseri Valisi Mevlut Bilici, tarafından BBP uyeleri ile paylaşılması uzerine kamuoyuna duyurulduğunu belirttiği mutalaasında bahse konu asılsız ve gercek dışı bilgi notu nedeniyle arama kurtarma calışmalarının sekteye uğradığını kaydetti. Savcı, mutalaasında Dursun Ozmen'in "Ulke gundemini derinden etkileyecek son derece onemli bir hususta kamuoyunun yanıltıldığı ve bilgi kirliliğine sebebiyet verildiği, bu sebeple sanığın zamanla yarışıldığı boylesine onemli bir konuda olayın jandarma sorumluluk bolgesinde olmasına ve mesai arkadaşlarının kendisini uyarmasına rağmen bilerek ve isteyerek gorevinin gereklerine aykırı hareket ederek" suca konu bilgi notunu hazırlatıp gorevini kotuye kullandığını belirterek gorevi kotuye kullanma sucunun en ust sınırı olan 2 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.Dursun Ozmen, mutalaaya karşı savunma icin ek sure talep etmesi uzerine hakim, davayı 15 Ocak Cuma gunune erteledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Omer KOC