Adana'da, Fetullahcı Teror Orgutu/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETO/PDY) "mahrem imamları" ile ankesorlu ve bufe telefonlarından periyodik ve ardışık arama yontemiyle haberleştiği iddiasıyla yargılanan eski astsubaya 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, meslekten ihrac edilen tutuksuz sanık M.T. ve avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mutalaasında, sanığın GSM hattının sabit ve ankesorlu telefonlardan FETO/PDY'nin "mahrem imamları" tarafından periyodik ve ardışık olarak arandığının tespit edildiği ve HTS raporlarının karşılaştırmalı incelenmesi sonucu elde edilen veriler dikkate alınarak, M.T'nin "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan cezalandırılmasını istedi.
Sanık M.T, savunmasında, FETO/PDY'nin "mahrem imamları" ile ankesorlu ve bufe telefonlarından periyodik ve ardışık arama yontemiyle haberleşmediğini iddia etti.
ByLock programını kullanmadığını ileri suren M.T, "FETO'ye finansal destekte bulunmadım. Orgutun mahrem yapılanmasıyla bir bağlantım yoktur. Mutalaayı kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini talep ederim." ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına carptırdığın sanığın mevcut halinin devamına karar verdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkerim S. B. Topaloğlu