KONGO Cumhuriyeti'nden 12 yıl once Akdeniz Universitesi'ne eğitim icin gelen Marlene Missoni Padome (29), eşinden boşanınca 10 aylık kızıyla, bir yardımseverin tuttuğu eve yerleşti. Padome, bebeğine bakabilmek icin iş bulmak ve yarım kalan okulunu tamamlamak istiyor.
Kongo Cumhuriyeti'nde yaşayan Marlene Missoni Padome, 2009 yılında Akdeniz Universitesi Sosyoloji Bolumu'nde okumak icin Antalya'ya geldi. Okuluna devam ederken Konyaaltı ilcesindeki bir kuaforde 'Afrika Orgusu' (box braid) yapmaya başlayan Padome, parasını alamayınca polis merkezine giderek, şikayetci oldu.

3 GUN GOZALTINDA TUTULDUAncak calışma izni bulunmayan Padome, gozaltına alındı. 3 gun gozaltında kalan Padome'ye, 30 gun icerisinde sınır dışı edileceği tebliğ edildi. Avukatı yurutmenin durdurulması icin mahkemeye başvururken, Padome, Turk vatandaşı olan sevgilisi Frederic J. ile evlendi, okulunu dondurdu.Bir sure once eğitimine yeniden başlayan Padome'nun, 10 ay once 'Emilie' adını verdiği kız cocuğu dunyaya geldi. Kızına bakabilmek icin okuluna tekrar ara veren Padome, kısa sure once eşinden boşandı. Bebeğini de alıp evden ayrılan genc kadın, gidecek yer bulmayınca sokakta kaldı. Bir sure Konya'daki arkadaşlarının yanında kalan Padome, bir yardımseverin ev tutması uzerine Antalya'ya geri dondu. Az eşyası bulunan Padome, hem kızına bakabilmek ve evini gecindirebilmek icin iş bakıyor, hem de okuluna devam etmek istiyor.Turkiye'yi cok sevdiğini, Kongo'ya geri donmek istemediğini soyleyen Padome, "12 yıl once Antalya'ya okumak icin geldim ve neredeyse tum oğrencilerin yaptığı gibi bir kuaforde part-time calışmaya başladım. Bir sure sonra paramı alamadım ve şikayette bulundum. Ancak iş yerime gelen polisler, beni gozaltına aldı. Calışma iznim olmadığını soyleyerek, 30 gun icerisinde ulkeyi terk etmemi soylediler. 'Evlenirsen ulkede kalabilirsin' dediler. Ben de o sırada sevgilim olan kişiyle evlendim ve bir kızımız oldu" dedi.İşi olmadığı icin bebeğine bakmakta zorlandığını kaydeden Padome, "Evlendiğim kişi, beni ve cocuğumu kendisine yuk gormeye başladı. Bu yuzden boşanma kararı aldık. Evsiz kaldığım icin Konya'ya gittim. Şimdi yardımsever birinin sayesinde Antalya'ya donup, ev tuttuk. Ancak evde eşya yok ve bebeğimin ihtiyacları var. Calışmadığım icin karşılayamıyorum. Bebeğim nedeniyle okulumu dondurmak zorunda kalmıştım. Rektorumuzden hem okuyup hem calışabilmek icin bir iş istiyorum. Kendisi de bir anne ve beni anlayacağını duşunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Semih ERSOZLER