Her ikisi de Covid-19'a yakalandıktan sonra, yanındaki hastane yatağında annesinin olumunu izleyen bir kadın, onlemlere uyulması cağrısında bulundu.
İngiltere'nin Leicestershire bolgesinde yaşayan 76 yaşındaki Maria Rico, olumunu hızlandıracağını bilmesine karşın, iki kızıyla son kez konuşabilmek icin oksijen maskesini cıkarttı.
O anı "cok uzucu" diye tanımlayan Anabel Sharma ise, yine de annesinin yalnız olmemesinden memnun olduğunu soyledi.
Sharma, virus konusunda farkındalığı artırmak icin annesiyle son fotoğraflarını yayımlamaya karar verdi.
[h=3]'Beş dakika konuşabildi'[/h]49 yaşındaki Sharma, annesinin maskenin cıkartılmasından yarım saat kadar sonra son nefesini verdiğini belirtti.
"Annem maskeyi cıkartmalarını istedi. Onlar da, 'Cıkarttığımızda bu sonun olacak. Cok fazla vaktin kalmayacak' dediler."
"Annem ise 'Evet, biliyorum ama yeterince yaşadım' diye yanıtladı."
"Beş dakika kadar konuşabildi, daha sonra bilincini kaybetti"
"Bize olmekten korkmadığını, hazır olduğunu soyledi. Evde cocuklarım olduğu icin, benim sıkı mucadele etmem gerektiğini soyledi."

Sharma'nın kızkardeşi Susana'nın da, koruyucu giysilerle yanlarında olmalarına izin verildi.
Susana "Son nefesini verene kadar elini tuttuk" diye ekledi.
"Onunla birlikte olabilmemiz ve annemize biraz olsun huzur verebildiğimizi bilmek bana kendimi iyi hissettiriyor" dedi.
Rico, kızı Sharma, eşi ve oğulları 10 yaşındaki Noah, 12 yaşındaki Isaac ve 22 yaşındaki Jacob ile aynı evde yaşıyordu.
Sharma, oğullarından birinin virusu okulda kaptığını ve "korkutucu" bir hızla tum aileye bulaştığını anlattı.
Sharma ayrıca "Tum insanlardan kurallara uymalarını ve başkalarını da duşunmelerini istiyorum" dedi.

Sharma ve annesi, aynı gun Leicester kentindeki bir hastaneye yatırıldı ve Rico 1 Kasım'da hayatını kaybetti. Hala hastanede olan Sharma, annesinin cenazesini internetten izledi.

Akciğerleri virusten hasar aldığı icin evde oksijen tedavisine devam eden Sharma "Ne olacağını, iyileşemeyeceğini cok iyi biliyordu ve tedavilerden bıkmıştı" dedi.
Sharma ayrca annesini "mukemmel bir buyukanne ve "cok cok kararlı" bir kadın diye tanımladı.