2015'te AK Parti İstanbul 1. bolge milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğazici Universitesi'ne rektor olarak atandı. Bir grup universite oğrencisi tarafından başlatılan protestolara daha sonra universitenin hocaları da dahil oldu ve sırtlarını donerek yeni atamaya tepkilerini gosterdiler. Tum bu gelişmelerin ardından Prof. Dr. Melih Bulu'nun hayatı merak konusu oldu. Peki bir donem AK Parti'den aday adayı olan Melih Bulu kimdir? İşte detaylar.
[h=3]MELİH BULU KİMDİR?[/h]Melih Bulu, lisans eğitimini 1992 yılında Orta Doğu Teknik Universitesi Endustri Muhendisliği Bolumu'nde, Yuksek Lisans ve Doktora eğitimlerini ise Boğazici Universitesi İşletme Bolumu'nde tamamladı.

Bulu, ozel sektorde TUSAŞ'da proje muhendisi olarak CASA, Atak Helikopter ve F-16 Programlarında calıştı. P&G'de Fabrika Mudur Yardımcılığı gorevinde ozellikle verimlilik ve maliyet tasarrufu alanlarında gorevler aldı.
Benzeri şekilde calışma hayatında gerek profesyonel gerekse girişimci olarak bir cok uretim ve servis sektorundeki firmada strateji ve yonetim konularında danışmanlıklar yaptı.
Prof. Dr. Bulu 2009'da başlayan tam zamanlı akademik kariyeri boyunca bolum başkanlığı, dekanlık, MBA koordinatorluğu, uluslararası işbirliği koordinatorluğu gorevlerinde bulundu.
2017 tarihi itibarıyla Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu'nun Yonetim Kurulu Başkanlığını yuruten Bulu, 2011'den bu yana İstanbul Elektrik Elektronik Makine ve Bilişim İhracatcıları Birliği Ar-Ge Pazarın Yonetim Kurulu Uyesidir.
[h=3]SİYASİ KARİYERİ[/h]AK Parti'de bircok gorev ustlenen, Sarıyer İlce Teşkilatı kurucularından olan ve son olarak İstanbul 1'inci Bolge'den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'nun rektorluğe atanması bircok oğrenci tarafından tepkiyle karşılandı.