'PARA YATIRMADIĞI TAKDİRDE İLİŞKİYİ AVCI'NIN EŞİNE ANLATACAĞINI SOYLEDİ'
Muğla 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya sanıklar Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı, guvenlik ile koronavirus tedbirleri nedeniyle tutuklu bulundukları
Afyonkarahisar T Tipi Cezaevinde'nden Ses ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Acılı anne- baba ile avukatları Rezan Epozdemir'in salonda hazır bulunduğu duruşmada Pınar Gultekin'in arkadaşı Ceren Tunc, tanık olarak dinlendi. SEGBİS aracılığıyla dinlenen Tunc, oldurulen genc kız ile katil zanlısı Avcı'nın 2,5 yıldır birlikte olduklarını one surerek, "Pınar'ı uc senedir tanıyorum. Yarım donem ev arkadaşımdı. Ortadan kaybolmadan 10-15 gun once Pınar beni arayıp, Cemal ile kavga ettiklerini soyledi. Cemal'in son kez kendisi ile buluşmak istediğini de anlattı. 2.5 yıldır birliktelerdi. Cemal'in kirayı odediğini ve harclık verdiğini soyluyordu. Pınar, Cemal'in kendisine para yatırmak zorunda olduğunu, yatırmadığı taktirde ilişkiyi Avcı'nın eşine anlatacağını da bana soyledi. Pınar, ortadan kaybolduktan sonra kardeşiyle sosyal medya uzerinden irtibata gectim" dedi.Mahkeme başkanı, tanık Ceren Tunc'a ilk ifadesiyle yeni anlatımındaki celişkileri sordu. Bunun uzerine avukat Rezan Epozdemir, mahkeme başkanına itiraz etti. Mahkeme başkanı, Epozdemir'e soz vermediğini soyleyince, Pınar Gultekin'in babası Sıddık Gultekin ayağa kalkıp, "Bu duruşma benim icin bitmiştir' diyerek, salonu terk etti.'CEMAL'İN EVLİ OLDUĞUNU OĞRENİNCE AYRILDI'Tanık Tunc'un anlattıkları uzerine soz verilen Pınar Gultekin'in kardeşi Sibel Gultekin ise, "Ablamın bursu vardı ve fotomodellik yapıyordu. Cemal'in evli olduğunu oğrendikten sonra ayrıldı. O donemde ufak caplı para yardımında bulunduğunu biliyorum. Ablam, Cemal'e, 'Peşimi bırakmazsan karına soylerim' diyordu" diye konuştu.MAHKEME HEYETİNİN REDDİNİ TALEP ETTİDaha sonra soz alan Gultekin ailesinin avukatı Rezan Epozdemir, muvekkillerinin mahkeme heyetinin adalet dağıtmayacağını duşundukleri gerekcesiyle heyetin reddi talebinde bulundu.Pınar Gultekin'in annesi Şefika Gultekin de "Kızımı canlı canlı yaktılar. Bu tek başına bir kızdı. Bu adam dışarı cıkarsa yarın bir gun başkasını da yakar. Madem evliydi neden kızımın peşinden gitti? Sadece kızımızı değil bizi de yaktı" ifadelerini kullandı.'YAŞANANLAR NEDENİYLE PİŞMANIM'Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı, "Yaşananlardan dolayı pişmanım. Hic yalan soylemedim. Karşı tarafın avukatı televizyonlara cıkarak yalan yanlış bilgiler veriyor. Beni surekli linc ediyorlar" dedi.Diğer tutuklu sanık Mertcan Avcı ise, "Olayla bağlantım yok. Neden yargılandığımı bile bilmiyorum. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamı ile reddi hakim talebinin goruşulmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Tolga TAHCI/MUĞLA,

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tolga TAHCI