TUNCELİ'nin Ovacık ilcesinde bulunan ve kayalardan akan onlarca su kaynağından oluşan, 'kesin koruması gereken alanlar' listesindeki 2 bin 500 rakımlı Munzur Gozeleri, diğer mevsimlerde olduğu gibi kışın da yerli ve yabancı ziyaretcilerin ilgisini cekiyor.
Ovacık ilcesine bağlı Ziyaret koyu yakınlarında, kayalardan akan yaklaşık 40 su kaynağından oluşan ve Bern Sozleşmesi'ne gore 'kesin korunması gereken alanlar' listesinde yer alan, 2 bin 500 rakımdaki Munzur Gozeleri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini cekmeye devam ediyor. Kar yağışıyla birlikte beyaza burunen ve meşe ağaclarının hakim olduğu alanda boz ayı, kurt, tilki, cengel boynuzlu dağ kecisi, su samuru gibi yaban hayvanları da barınıyor. Yore halkı tarafından kutsal olarak kabul edilen ve her mevsim guzel goruntulerin oluştuğu Munzur Gozeleri, fotoğraf tutkunlarının da uğrak mekanı haline geldi.
'KAR, AYRI BİR CAZİBE KATTI'Hozat ilcesinden Munzur Gozeleri'ni gormeye gelen Umit Konak, "Turkiye'nin coğu kentinden gelenler oluyor. Burası cok rağbet goruyor. Kar aynı zamanda ayrı bir cazibe kattı. Biz de Hozat'tan o yuzden geldik. Kışın da ayrı ziyaret edilmesi gereken bir yer. Şu an tadilat calışmaları var. Burası tamamlandıktan sonra daha da rağbet goreceğini duşunuyoruz" dedi.'EN AZ 1500 CEKTİMAnkara'dan gelen Lutfiye Ersoy da arkadaşının ovgusu uzerine Tunceli'yi gormek istediğini dile getirerek, "Ovduğunden daha da guzelmiş. Gelip gormek lazım. Gozeler denilen yere hayran kaldım. En az 1500 fotoğraf cektim. Kendim trekking yapıyorum. Doğasever ve trekking yapan arkadaşlara burayı tavsiye ediyorum. Gelin ve gorun. Dışarıdan bakmakla icine girip gormek arasında fark var. Buralar gercekten keşfedilmemiş yerler" diye konuştu. Ovacıklı Hulya Ucun ise Munzur Gozeleri'nin her mevsim ayrı guzelliğinin olduğunu kaydederek, herkesin gormesi gerektiğini belirtti.