Turk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Şehit Prof. Rabbani Eğitim ve Oğretim Universitesine su kuyusu acıldı.
Afganistan'ın oğretmen yetiştiren en buyuk universitesi ozelliğine sahip Şehit Prof. Rabbani Universitesinin kampusunde yapılan ve mevcut merkezi sistemine entegre edilen su kuyusundan yaklaşık 10 bin oğrenci yararlanacak.
Su kuyusunun acılışında konuşan Rektor Prof. Leyluma Şerifi Yama, universite icerisinde oğrenci ve oğretmenlerin su sorunu yaşadığını ve bu su kuyusunun hizmete sunulmasıyla bu sorunun da giderilmiş olmasından dolayı memnun olduklarını soyledi.
TİKA Kabil Koordinatoru Zuhtu Cal, TİKA olarak Afganistan'da eğitim ve sağlık sektorlerine buyuk onem verdiklerini belirtti.
Acılan su kuyusunun kampusun merkezi sistemine entegre edilmesiyle universite camiasının su sorununun cozumune katkıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Cal, bundan sonraki surecte de Afganistan halkının ve devletinin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sayed Khodaiberdi Sadat