AK Parti Konak İlce Başkanı Sait Başdaş, İzmir Buyukşehir Belediyesi ekiplerinin, ilcelerinde bulunan bir mahallede yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirlerini dikkate almadan yaptığı erzak dağıtımına tepki gosterdi.
Sait Başdaş, yaptığı yazılı acıklamada, parti olarak Konak genelinde son bir ayda 5 bin aileye yardım ulaştırdıklarını hatırlattı.

İzmir Buyukşehir Belediyesinin bugunku yardım dağıtımı sırasında, Kovid-19'a davetiye cıkarıldığını ileri suren Başdaş, şu ifadeleri kullandı:
"Buyukşehir Belediye Başkanı, yaptığımız yardımları kıskanmış olacak ki aylardır uğramadığı mahallelere yardım kolileri gondermiş. Bir Buyukşehir Belediyesi duşunun ki insanların sağlığını ve gururunu hice sayan, sokağa cıkma yasağında insanları sokağa dokup sosyal mesafeyi hice saydıran... Biz dağıtım yaparken insanların kapılarını tek tek calıp gururunu kırmadan, onurunu incitmeden ve sosyal mesafeye dikkat ederek yardımlarınızı dağıttık ama kendileri belediyeciliği olduğu gibi sosyal yardımlaşmayı da beceremediler."
Buyukşehir Belediyesinden acıklama
İzmir Buyukşehir Belediyesinden yapılan acıklamada ise erzak dağıtımı sırasında ortaya cıkan goruntulerden uzuntu duyulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Dağıtımlar, ozellikle personelimizin ve hemşehrilerimizin sağlığını korumak amacıyla sokağa cıkma yasağının uygulandığı gunler icerisinde gercekleştirilmiştir. İzdiham yaşanmasına neden olan surec ise sadece bir mahallemizde, iletişim kopukluğu ve personelimizin bu duruma hazırlıksız yakalanması sonucu ortaya cıkmıştır. Yetkili amirlerin talimatı uzerine bolgede dağıtım durdurulmuş, araclarımız mahalleden geri cekilmiştir. Soz konusu goruntuler nedeniyle buyuk uzuntu yaşadığımızı bir kez daha belirtir, sosyal yardımlarımızı, ulkede ve kentimizde kimsenin yardıma ihtiyac duymadığı gune kadar yine sessizce surdureceğimize soz veririz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tezcan Ekizler