ABD'nin Massachusetts eyaletinde, polis memuru Matt Lima, marketten yiyecek hırsızlığı yapan cocuklu bir anneyi gozaltına almak yerine serbest bıraktı. Lima, Noel yemeği alması icin iki kucuk cocuklu anneye 250 dolarlık market ceki hediye etti.
Massachusetts eyaleti Somerset kenti polis merkezinde gorev yapan Matt Lima, 20 Aralık'ta hırsızlık sebebiyle cağrıldığı markette yanlarında iki kucuk cocuk bulunan kadının market gorevlileri tarafından alıkonulduğunu gordu. Lima, hırsızlık yapan kadın hakkında gozaltı işlemi yapmak yerine 250 dolarlık market ceki hediye etti.

'KENDİ COCUKLARIMI HATIRLADIM' Lima basına daha sonra yaptığı acıklamada, olay sırasında kadınla ozel goruştuğunu, maddi durumun iyi olmadığını, iki cocuğuna Noel yemeği hazırlamak icin yiyecekleri caldığını anladığını ifade etti. Polis memuru Lima, kadını hırsızlıktan gozaltına almak yerine marketten 250 dolar değerinde cek aldığını ve yiyecekleri almasını sağladığını soyledi. Lima "Kadınla birlikte olan iki cocuk bana cocuklarımı hatırlattı, bu yuzden onlara yardım etmem gerekiyordu" dedi.Somerset Polis Muduru George McNeil yaptığı acıklama "Memur Lima'yı yaptıklarından dolayı şahsen takdir etmek isterim. Bir ailenin cocuklarına yemek sağlamaya calıştığı zor bir durumla karşı karşıya kaldığında, comertce işlem yapmamaya karar verdi ve bunun yerine eğlenebilecekleri bir Noel yemeği yemelerini sağladı" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı